Határsértők

2024.01.03. 18:31

Lövések dördültek az ukrán–magyar zöldhatáron

Figyelmeztető lövésekkel állítottak meg az ukrán határőrök tizenkét határsértőt január 2-án, kedden az ukrán–magyar zöldhatáron – írja a Magyar Nemzet a Kárpáti Igaz Szó hírportál beszámolója alapján.

MW

Illusztráció/ Az orosz-ukrán háború elől Ukrajnából autóval menekülő nőt ellenőriznek a magyar–ukrán határon Záhonynál 2022. március 12-én

Forrás: MTI

Fotó: Balázs Attila

A Munkácsi Határőrosztag asztélyi kirendeltségének munkatársai kedden napközben figyeltek fel a 12 fős csoportra, akik gyalog haladtak Magyarország felé. Mivel a hadköteles korú férfiakból álló csoport nem állt meg az egyenruhások felszólítására, a határőrök több levegőbe leadott lövéssel késztették megállásra a határsértőket – adta hírül a Kárpáti Igaz Szó az Ukrán Állami Határőrszolgálat beszámolója alapján.

Az elfogott személyek kárpátaljai lakosok, akik ellen tiltott határátlépési kísérlet miatt indult hatósági eljárás.

Az akció során sikerült beazonosítani és elfogni azt a személyt, aki a határhoz szállította a férfiakat. Az embercsempésznek fejenként 12 ezer hrivnyát fizettek a férfiak. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában