Diplomácia

2023.10.24. 10:55

Orbán Viktor a legerősebb északmacedón párt vezetőjével tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke kedden a Karmelita kolostorban fogadta a Belső Macedón Forradalmi Szervezet – Demokratikus Párt a Macedón Nemzeti Egységért (VMRO–DPMNE) pártelnökét, Hrisztijan Mickoszkit – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

MW

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke (j) fogadja a Belső Macedón Forradalmi Szervezet – Demokratikus Párt a Macedón Nemzeti Egységért (VMRO–DPMNE) pártelnökét, Hrisztijan Mickoszkit a Karmelita kolostorban 2023. október 24-én

Forrás: MTI

Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Észak-Macedóniában várhatóan 2024 első felében tartják a parlamenti választásokat, és a közvélemény-kutatások szerint a VMRO–DPMNE a legnépszerűbb párt.

A Fidesz és a magyar kormány korábban felajánlotta, hogy segíti a konzervatív partnerpárt kormányzati felkészülését.

ORBÁN Viktor; MICKOSZKI, Hrisztijan
Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke (j) megbeszélést folytat a Belső Macedón Forradalmi Szervezet – Demokratikus Párt a Macedón Nemzeti Egységért (VMRO–DPMNE) pártelnökével, Hrisztijan Mickoszkittal a Karmelita kolostorban 2023. október 24-én
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher / Forrás: MTI

A keddi megbeszélésen szóba került a Nyugat-Balkán országainak európai uniós integrációja is

– írta közleményében Havasi Bertalan.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában