Politikai eszmecsere

2023.08.18. 11:31

A Tranzit fesztiválon a fő hangsúly a gondolatokon és a párbeszéden van

Immár tizennégy éves a Tranzit rendezvénysorozat, 2009 óta meghatározó találkozási pontja a jobboldali közösségeknek, ilyen értelemben a közösségek közössége – jelentette ki Dömötör Csaba az Origónak adott interjúban a jövő héten megrendezésre kerülő Tranzit fesztiválról.

MW

Forrás: Tranzit Facebook-oldala

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerint az adja a nyári Tranzit erejét, hogy gyakorlatilag nincs a parlamenten kívül olyan hely, ahol ennyi vitára kerülne sor a kormánypárti és ellenzéki politikusok között.

 Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára
Forrás: Tranzit Facebook-oldala

Rámutatott, hogy 

nagyon is indokolt a politikai fesztivál elnevezés, ugyanis ez egy olyan speciális fesztivál, ahol nem a szórakozáson van a fő hangsúly, hanem a gondolatokon és a párbeszéden.

A Tranzit politikai fesztivál programjában számos beszélgetésre lehetőség van beülni, amik sokszor egymással párhuzamosan futnak. Szerinte a gazdasági témájú előadásoknak a mostani helyzetben még nagyobb jelentősége van, de a vitákat is nagyon várja. Hangsúlyozta:

Ezeket online is lehet követni élőben, és utólag is meg lehet nézni az interneten.

A viták önmagukban is cáfolják azt az állítást, miszerint a kormánypártiak ne vitáznának az ellenzékiekkel – mondta az államtitkár. Hozzátette: épp az ellenzéki oldalra jellemző, hogy vonakodva vállalja az ilyen csörtéket.

Ezzel kapcsolatban a politikus elmondta, hogy például nem tudta tavaly hova tenni, hogy Gyurcsány Ferenc egy Facebook-posztban leteremtette azokat a politikusokat, akik vállalták a tranzitos vitát. Rámutatott: 

Joga van ezt megtenni, csak utána ne ismételgessék minden útszéli bokornál, hogy a kormánnyal nem lehet vitatkozni.

A teljes interjú ITT olvasható. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában