Határtalanul program

2023.06.19. 12:50

Csaknem negyvenezer diák utazhat külföldre a 2022/2023-as tanévben

Csaknem negyvenezer diák utazhat külföldre a 2022/2023-as tanévben a Határtalanul programnak köszönhetően – közölte a Belügyminisztérium hétfőn az MTI-vel.

MW

A Határtalanul! program keretében a Piarista Gimnázium diákjai útnak indulnak a Vajdaságba, zombori tanulmányi kirándulásra a Bálna Budapest parkolójából 2014. május 7-én

Forrás: MTI

Fotó: Soós Lajos

Hozzátették:

4,7 milliárd forintból 1230 iskolás csoport utazhat és utazhatott a 2022/2023-as tanévben a szomszédos országokba.

Emlékeztettek arra: a Határtalanul program célja a magyar–magyar kapcsolatok építése, személyes kapcsolatok kialakítása, elmélyítése.

A program keretében magyarországi iskolák tanulói az állam támogatásával osztálykiránduláson vesznek részt a szomszédos országok magyarlakta területein, így személyes tapasztalatokat szereznek a külhoni magyarság körülményeiről, kultúrájáról, tradícióiról. Az utazások idén márciusban kezdődtek, az első kirándulás úti célja Erdély volt – írták, hozzátéve, a Határtalanul programban a résztvevők számára lehetőség nyílik megismerni a határon túli területek nevezetes helyszíneit, valamint azokat a magyar közösségeket, amelyek szorosan őrzik a hagyományainkat.

Közölték:

a program elindulása óta eddig több mint 900 magyarországi település több mint félmillió hetedikes és középiskolás diákja csaknem kilencezer tanulmányi kiránduláson vett részt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában