voks

2019.10.13. 18:29

Lakodalom után nőuralom lesz Csémen

Későn ébredt Csém az önkormányzati választás napján, hiszen hiába várták már hat órától a választókat, az első voksoló csak hét óra után érkezett. Ennek oka lehetett a szombati lakodalom is, amely minden bizonnyal sokáig tartott.

K. D.

Későn ébredt Csém az önkormányzati választás napján, hiszen hiába várták már hat órától a választókat, az első voksoló csak hét óra után érkezett.

Forrás: 24 Óra

Fotó: K. D.

A helyi kocsma előtt négy férfi iszogatott, akik közül ketten az aratásból érkeztek. Bennük a munka után nem buzgott a választási kedv.

– Mindegy, kire szavazok, attól még nem lesz olcsóbb a kenyér – vélte egyikük, miközben kitöltötte sörét. – De lehet, hogy én is leadom a voksom, ki tudja, mit hoz még a délután.

Fellner Andrea, a helyi választási bizottság elnöke elmondta, a legtöbben a mise és az ebéd után érkeztek. Ottjártunkkor háromszázhuszonöt jogosultból száztizenketten adták le voksukat, két fiatal pedig először vett részt választáson. A leendő önkormányzat érdekessége, hogy csak hölgyek indultak a voksoláson: Bús Anita, Farkasné Sárkány Elvira, Somogyi Vivien, Strublikné Krajcár Anita és Szabóné Fürjes Klaudia. Az egyetlen polgármesterjelölt Dián Erzsébet, aki 2015-ben vette át a település vezetését, mikor elhunyt Aranyosi István polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!