egyelőre

2018.07.10. 09:33

Sampaoli maradhat az argentinok élén

Jorge Sampaoli marad az argentin labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya annak ellenére, hogy a csapat már a nyolcaddöntőben búcsúzott az oroszországi világbajnokságon.

Argentina's coach Jorge Sampaoli gestures during a training session at the team's base camp in Bronnitsy, near Moscow, Russia on June 27, 2018 ahead of the Russia 2018 World Cup sixteen round football match against France to be held in Kazan on June 30. / AFP PHOTO / JUAN MABROMATA

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Juan Mabromata

A közös munka folytatásának tényét hétfőn este közölte a helyi szövetség, az AFA azt követően, hogy az 58 éves szakember tárgyalt Claudio Tapia elnökkel és helyettesével, Daniel Angelicivel. A megállapodás szerint Sampaoli az U20-as válogatott irányítását is átveszi.

Utóbbi együttesért eddig Sebastian Beccacece felelt, aki a kapitány segítője volt az A válogatottnál. Ő azonban – a szakmai stáb több tagjával együtt – a vb után távozott, sajtóértesülések szerint azért, mert nem tudott megfelelően együttműködni Sampaolival, többször volt közöttük konfliktus.

Az AFA végrehajtó bizottsága július végén ül össze, akkor elemzik a vb-szereplést. Hivatalosan ez a testület dönthet arról, hogy Sampaoli valóban maradhat-e posztján a 2022-es vb-ig, amíg a szerződése szól.

A trénert bő egy évvel ezelőtt vásárolta ki sevillai kontraktusából az AFA, s amennyiben most meneszti, médiainformációk szerint több milliós összeggel kellene kárpótolnia.

Az oroszországi vb-n az argentinok a franciáktól kaptak ki a nyolcaddöntőben.

Borítókép: AFP PHOTO / Juan Mabromata

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!