Bulvár-celeb

2021.04.26. 06:00

Végre egy jó hír! Kiderült, kik nem betegszenek meg a koronavírustól

A kutatók találtak két olyan tényezőt az emberi szervezetben, amelyek segítenek megakadályozni a koronavírussal való megbetegedést. A jó hír, hogy a recept némi életmódváltással bárki számára elérhető.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Az köztudott, hogy az idősek és a krónikus betegek jóval könnyebben kerülnek súlyos állapotba, ha megfertőződnek a koronavírussal, ám arról mindeddig nem voltak tudományos eredmények, hogy mi az oka annak, hogy valakin szinte tünetek nélkül átmegy a betegség.

Az easyhealthoptions.com cikkében megjelenő University of Maryland School of Medicine friss kutatása során a tudósok két olyan faktort is azonosítottak, amelyek fokozzák a súlyos koronavírus-fertőzés rizikóját, ám úgy vélik,

van két tényező, ami csökkenti a kockázatot.

A brit kutatók 500 ezer, 40 év feletti brit önkéntes adatait vizsgálták, és arra jutottak, hogy azok, akik elkapták a koronavírust, nagyobb valószínűséggel voltak elhízottak, vagy szenvedtek 2-es típusú diabéteszben.

Az elhízás kiemelt kockázatot jelent
Fotó: Shutterstock

 

Ez dr. Schmedthorts szerint azt jelenti, hogy annál, akinek 2-es típusú cukorbetegsége van, vagy elhízott, nemcsak annak a kockázata nagyobb, hogy kórházi kezelésre szorul, vagy a Covid–19-hez kapcsolódó súlyos szövődmények lépnek fel, hanem annak is, hogy megbetegszik a vírustól – írta meg a házipatika.com nyomán a Bors.

Ez véd a koronavírus ellen

A szakemberek arra is rájöttek, hogy azoknak, akiknél a koronavírusteszt negatív eredményt adott, nagyobb valószínűséggel volt magas a jó, vagyis a HDL koleszterinszintje, illetve a testtömegindexe is jellemzően a normál tartományban volt. Ez a két faktor tehát nagyban csökkentheti a fertőzés kockázatát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!