Deja Vu

2019.04.18. 14:00

Az Európa-bajnokságra készülnek a bokodi táncosok

Nyolc évvel ezelőtt alakult Patakiné Mészáros Szabina vezetésével egy csoport, amelynek tagjai évről évre bebizonyítják: modern és kortárs koreográfiáik szemet gyönyörködtetőek. Ők a Deja Vu táncosai. Legutóbbi versenyükön például mindent elsöprő győzelmet arattak.

Wágner Zsanett

Nyolc évvel ezelőtt alakult Patakiné Mészáros Szabina vezetésével egy csoport, amelynek tagjai legutóbbi versenyükön mindent elsöprő győzelmet arattak.

Forrás: Beküldött fotó

Patakiné Mészáros Szabina hároméves kora óta táncol. Sorra követték egymást a szüntelen próbákkal teli évek és a kemény, megfeszített munka hamarosan meghozta gyümölcsét. Érdemei közül kiemelendő, hogy hétszeres világbajnok, az oroszlányi Silhouette balett örökös tagja, két éve pedig nívódíjas. Szabina, gyermekei születése óta sem felejti táncos múltját: a bokodi fiatalok közt keres tehetséges táncosokat. Vallja és örömmel hirdeti: a zene és a tánc szeretete minden gyermekben ott él.

– A művészetek világában való jártasság különlegesebbé teszi a gyermekeket és hosszú távú előnyöket biztosít – hangzott Szabina kiegészítése. Ezek a gondolatok és egykori mestere, Csáky Mária Príma-díjas és többszörös nívódíjas művészeti vezető biztató szavai kellettek a tánccsoport 2011-es indításához, aminek nem is lehetett volna kiválóbb vezetője, mint Szabina.

Hároméves kortól a juniorig mintegy félszáz gyermek alkotja a Deja Vu-t. A megalakulást követő évben már komoly eredményeket mutatott fel a tánccsoport: a fiatalok szép eredményekkel tértek haza a Magyar Látványtánc Sportszövetség bajnokságáról. Tagjai azóta is minden évben dobogós helyen végeznek. Ma már Kaszab Laura személyében remek asszisztensre talált, aki nagy segítséget jelent a szakmai felkészítésben.

Szabina örömmel újságolta, hogy a bokodi falunapon az idén övék lesz a nyitótánc. A versenyekre vitt koreográfiájuk legközelebb április 28-án, a tánc világnapján látható a művelődési házban, amit a szeptemberi, második piknikfesztivál követ. A fellépések sorozata nem jöhetett volna létre az önkormányzat anyagi és erkölcsi, valamint a szülők szüntelen támogatása nélkül.

– Nagyon büszke vagyok a csoportomra. A táncszövetség idei versenyén, Pestszentimrén megszereztük a kvalifikációt a május végi országos döntőre. Ha szép eredményt érünk el, a balatonfüredi Európa-bajnokságon is ott lehetünk – mondta Szabina.

Legutóbb moderntánc gyermek szóló kategóriában Dorogi Kata az Emlék című produkcióval és a Tantrum trióban bizonyított, míg csoportban az „Elveszve” állhatott dobogóra, annak is a legfelső fokára. Kortárs gyermek szóló kategóriában, Csapdában címmel, Presser Luca első helyen végzett, míg csoportban a Fogság.

Különdíjas és első helyezett lett kortárs junior csoportban indított koreográfiájuk, a Kiválasztott? Vagy mégse? valamint szólóban az Elmosott szavak Pataki Petrától, aki a legjobb előadónak járó díjat is elhozta. Felszín alatt című moderntáncuknál, juniorban Presser Lili második helyezett lett, csoportban pedig az Áramlás bizonyult a legjobbnak. Az élet útjával, kortárs junior trión belül, Bius Eliza Timi nyert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában