ezt látni kell

2019.01.01. 20:00

2018 utolsó kék órájában mesés képek készültek Tatán

Solymos Ákos békét, nyugalmat és varázslatos hangulatot örökített meg 2018 utolsó napján a tatai Öreg-tó környékén, az év utolsó kék órájában.

Sz. A.

2018 utolsó úgynevezett kék óráját fotózással töltötte Solymos Ákos, akinek képeit már többször bemutattuk a Kemma.hu-n, méghozzá Tatán. A fotós szerint jól szemlélteti a nyugalmat az album, és úgy vélte, hogy a tűzijátékozás tiltása is hatásos volt, mert szilveszter napján délután hatig, amíg a városban volt, szinte alig volt durrogtatás.

A fotózással kapcsolatban elárulta, hogy délutánra az összes felhőt elfújta a szél, így őt makulátlan egymásba olvadó színárnyalatok várták. A Pötörke malomtól indult, és ahogy mélyült a kék és múlt az óév, úgy haladta vár felé. Tett egy kört a várudvarban majd elindult visszafelé.

Mi is az a kék óra?

A kék óra, amely a spanyol „La hora azul” vagy a francia „L’Heure Bleue” kifejezésből ered, a napfelkelte előtti vagy napnyugta utáni időszakot jelenti. A kék óra leginkább romantikus hangulatáról, valamint arról a lenyűgöző vizuális minőségről híres, amely drámai pillanatokat képes megformálni a filmekben és a fényképeken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában