sikeres pályázat

2019.08.28. 09:34

Új tematikus játszótér épül Komáromban a Jókai ligetben

A Duna-menti települések sikeres pályázatának köszönhetően Komáromban a Jókai ligetben új, tematikus játszótér épül.

Nagy Tamás

A Duna-menti települések sikeres pályázatának köszönhetően Komáromban a Jókai ligetben új, tematikus játszótér épül.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Nagy Tamás

A napokban a földmunkálatokkal elkezdődött a Jókai ligetben lévő egykori salakpályán egy új tematikus játszótér építése. A Pons Danubii EGTC csoportosulás településein, köztük Komáromban is hamarosan egyedi tervezésű játszótér valósul meg, köszönhetően hat szlovák és négy magyar Duna-menti település közös nyertes pályázatának.

A Jókai ligetben a játszótér Észak-Komárom jelentős épített örökségét az Újvár – Öregvár épületegyüttest modellezi majd. Dr. Molnár Attila polgármester elmondta, a projekt célja, hogy az új komáromi játszótér bekerüljön a térség turisztikai attrakciói közé.

Új, tematikus játszótér épül (Fotó: Nagy Tamás / 24 Óra)

– A pályázatnak köszönhetően a várost népszerűsítő programok is megvalósulnak majd, illetve elkészül egy, a játszóteret bemutató és népszerűsítő kiadvány, továbbá új növényeket és új utcabútorokat is kihelyeznek. A közbeszerzés már lezajlott, jelenleg a játékelemek gyártása van folyamatban – emelte ki a polgármester.

A CULTPLAY – Interaktív tematikus parkok nevet viselő projekt célja, hogy a kulturális örökség innovatív hasznosítását lehetővé tevő, határon átnyúló turisztikai attrakciókat hozzon létre. Érsekújváron a régi vár makettje készül el, Tatán a gútai malom épül meg játékos elemekkel, Észak-Komáromban a Csillag erőd mintájára készül játszótér, Dél-Komáromban pedig az észak-komáromi Öregvár elevenedik meg. Oroszlányban a vágsellyei Pázmány-kastély, Kisbéren a gútai fahíd és a lovarda mása épül meg, Gútán készül el a tatai vár mása, Ógyallán pedig az Oroszlányi Bányászati Múzeum, míg Vágsellyén a majki kolostor mintájára készül játszótér. Egyes helyszíneken már korábban elkezdődött a beruházás, és a napokban, Komáromban is elindultak a munkálatok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában