kitüntetés

2019.01.23. 20:00

Szívvel-lélekkel végzi munkáját az elismert piliscsévi polgárőr

Elismerést vehetett át Fujasz Balázs, a Piliscsévi Polgárőr Egyesület tagja, aki a Dorogi Rendőrkapitányság rendőreivel tavalyi évben teljesített közös szolgálatai révén érdemelte ki a kitüntetést.

Walczer Patrik

Forrás: 24 Óra

Fotó: W. P.

Fujasz Balázs, a lelkes polgárőr igazi lokálpatriótaként ott segít, ahol tud: a rendezvények biztosítása mellett a szemétszedést sem veti meg. Öt évvel ezelőtt a helyi polgárőrség felkérésére csatlakozott a csapathoz. Kezdetben alkalmanként, idővel egyre több szolgálatot teljesített, majd fiatalabb társai kiképzésében is szerepet vállalt.

– A tavalyi évben a közös szolgálat reményében keresett meg minket a Dorogi Rendőrkapitányság. Akkor többen velük tartottunk, rendszeresen azonban egyedül én járőrözöm velük – mondta Fujasz Balázs.

A kitüntetett polgárőr szerint rendkívül fontos a közbiztonság, ezért véleménye szerint feltétlenül szüksége van az önkéntes rendvédőkre a községnek. A településen ugyanakkor kevés bűncselekmény történik, ami a polgárőrök mellett a kamerarendszernek is köszönhető.

Fujasz Balázs a Piliscsévi Polgárőr Egyesület tagja büszkén mutatja az oklevelet (Fotó: W. P. / 24 Óra)

– A legutóbbi havazáskor is készenlétben voltunk, hiszen a rendőrök felkértek arra, hogy ha szükséges, akkor segítsünk nekik. Szerencsére nem okozott problémát a lehullott hó – fogalmazott a polgárőr.

Fujasz Balázs elmondta, hogy szívvel-lélekkel végzi a munkát, nem riad vissza attól sem, ha egyedül kell teljesítenie szolgálatot a hétvégén. Kitartására hamar felfigyeltek a dorogi rendőrök is, akik a kö­zelmúltban oklevéllel ismerték el a szorgalmát.

– Aznap reggel felkerestek, hogy délután számíthatnak-e rám a szolgálatban. Boglár Zoltán piliscsévi törzsőrmesterrel, körzeti megbízottal és Sztána Gergely törzsőrmesterrel elmentünk a kapitányságra, ahol Málnás Zsolt rendőr alezredes, a rendészeti osztály vezetője adta át a kitüntetést – idézte fel Fujasz Balázs, akit meglepett, hogy milyen sokan gratuláltak neki az elismeréshez.

A polgárőr a sikerek tudatában megjegyezte, hogy ebben az évben szeretnék növelni a piliscsévi polgárőrök létszámát. A jelenlegi aktív négy fő mellett szeretné, ha többen segítenének a munkában.

Barátaival bármiben segítenek

Fujasz Balázs elszántságát jól mutatja, hogy igazi lokálpatriótaként ott segít a településen, ahol tud. Szabadidejében szívesen járja a környék erdőit, előszeretettel barangol a természetben: minden esetben tart magánál szemeteszsákot és alkalomadtán összegyűjti a túrázok otthagyott hulladékát is.

Egyik alkalommal elhatározta, hogy az Eszperantó-forrásnál található pihenőhelyre egy saját készítésű szemetest helyez el. Alkotótevékenysége azonban ennyiben nem merül ki. Elmondása szerint Piliscséven létezik egy önkéntes alapokon szerveződött baráti társaság, akik igyekeznek minden feladatot megoldani.

Tavaly nyáron az erdészet engedélyével és a tőlük kapott faanyag felhasználásával a forrás mellett található régi faházat újították fel, valamint asztalokkal, padokkal tették még komfortosabbá a területet. A polgárőr megjegyezte, hogy akár a legközelebbi járőrszolgálata alatt is kitalálhat egy újabb projektet, ami a közösség javát szolgálhatja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában