motivációs tréner

2019.06.09. 16:00

Szabó Péter elárulta, miért lehet tőle boldogságot tanulni

Szabó Péter tanulható boldogságról, gyermekkori élményeiről is beszélt és elárulta azt is, milyen százalékban határozzák meg a történéseket gondolataink, vagy épp fordítva.

Wágner Zsanett

Remekül sikerült a Kenderke Református Alapfokú Művészeti Iskola „Az újkőkorszaktól napjainkig, a szövésen át” elnevezésű programsorozata, amely szeptemberben kezdődött és a minap ért véget.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Wágner Zsanett

Szabó Péter motivációs tréner országjáró turnéja Komárom-Esztergom megyébe érkezett a minap. A Vértes Agorájában tartott előadásán kiderült, három fő hozzávalóval tökéletesíthetjük a boldogságról alkotott képet: a célokkal, a kihívásokkal és az önzetlen segítséggel. Szabó Péter elárulta, ezeket plusz egy fontos momentum kiegészíti, ami nem más, mint a meglévő dolgainknak tulajdonított öröm.

– Kell, hogy minden egyes nap érezzük, van miért felkelnünk. Fontos, hogy az életünk ne legyen egysíkú, mert csodálatos érzés az akadályok leküzdése. A boldog élethez elengedhetetlen, hogy tudjunk és akarjunk másokon segíteni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne, illetve tanuljuk meg értékelni a körülöttünk lévő dolgokat – mondta. Kérdésünkre, miszerint hogyan érez valaki affinitást mások motiválásra, azonnal választ kaptunk: „Megjártam a poklot!”

A szakember röviden kitért gyerekkori élményeire, mentális zuhanására és rossz anyagi körülményeire.

– A múltamban rengeteg helytelen dolgot tettem, amik önmarcangoláshoz vezettek. Utáltam magam és úgy éreztem, mintha átok lennék a világ számára. Felmentem hát egy magas épület tetejére és elhatároztam, hogy véget vetek mindennek. Ekkor, valami máig megmagyarázhatatlan ösztönző erő lett úrrá rajtam, ami „visszarántott” – válaszolta Szabó Péter, akinek hitelességét sokak számára saját tapasztalása adja.

– Sikerült úrrá lennem a reményvesztett helyzeten és áldássá alakítani ezt a belső utat, amit máig segítségként használok. Úgy érzem, a velem történtek jó példaként szolgálnak, hogy minden élethelyzetből fel lehet állni! – adta meg a választ.

Szabó Péter tudja, nem lehet mindig, minden helyzetben pozitívan gondolkodni. Mint mondta, valójában mi, saját magunk értelmezhetünk jól, vagy kevésbé jól dolgokat. Hozzáállásunk fontosságát számokkal támasztotta alá. Szerinte 10 százalékban a történések, 90-ben pedig gondolkodásunk határozza meg múltunkat, jelenünket, jövőnket.

– Békeidőben könnyű boldognak lenni. Pozitív gondolkodásra akkor van igazán szükség, amikor rosszul mennek a dolgaink. Akkor kell a lehető legjobbat kihozni az adott helyzetből. Legyen szó arról, hogy elhagynak valakit, felmondanak neki a munkahelyen, vagy csődhelyzet áll fenn. Az előadásaimmal nekik szeretnék mentőövet dobni! – hangzott Szabó Péter zárszava.

Árokásóból lett motivációs tréner

Szabó Péter dolgozott árok­ásóként, pincérként, marketingesként, majd kemény munkával eljutott oda, hogy több mint 1500 ember vezetőjévé vált. Ma már csak azzal foglalkozik, ami a legnagyobb boldogságot jelenti számára: előadásokat, tréningeket tart. Egyebek mellett előadásokat tartott Kanadában, Ausztráliában, Németországban, valamint Svájcban. Számos könyv szerzője, társ­szerzője (például a Van élet a halál előtt!, Válj profi előadóvá), sőt hatalmas büszkeséggel töltik el mesterével, Brian Tracyvel közösen írt könyvei is (Hogyan vezetnek a legjobb vezetők?, Az önfegyelem ereje). Első könyve, a nagy sikerű Állj félre a saját utadból! már több tízezer példányban kelt el. Péter azon dolgozik, hogy tapasztalatait és tudását másoknak átadva könnyebbé tegye az arra érdemesek életét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában