vöröskereszt

2019.10.21. 07:00

A szívükért sétáltak az észak- és dél-komáromiak

A Vöröskereszt szlovák és magyar szervezetei rendezték a Lépj a szívedért! eseményt. A résztvevők egy hét állomásos túrán vehettek részt a rendezvényen.

K. D.

Mindkét Komáromot körbesétálták

Forrás: 24 Óra

Fotó: Körtvélyfáy Dina

Napos idő és kellemes meleg fogadta azokat, akik csatlakoztak a második alkalommal megszervezett Lépj a szívedért! nemzetközi sétához. A rendezvényt a magyar és a szlovák Vöröskereszt helyi szervezetei rendezték. Pöltl Jánosné, a szervezet Komárom területi elnöke elmondta: általános és középiskolások, nyugdíjasok is csatlakoztak, de minden komáromit szeretettel vártak egy kis testmozgásra. Céljuk az volt, hogy kimozdítsák otthonról a komáromiakat. Úgy vélik, a séta nem csak az egészségre gyakorol jótékony hatást, közösségépítő szerepe is van.

Mindkét Komáromot körbesétálták (Fotó: Körtvélyfáy Dina / 24 Óra)

A résztvevők csapatokban indultak el, hét állomást kellett végigjárniuk. A komáromi Szabadság térről, a Petőfi Sándor Általános Iskolától az alábbi útvonalon haladtak: Vöröskereszt iroda–Tesco parkoló–Erzsébet híd–Észak-Komárom, Lehár tér–Klapka tér, Dél-Komárom, Jókai liget–Petőfi Sándor Általános Iskola. Több állomáson totó várta őket, de a délutáni eredményhirdetésen minden csapat apró ajándékokat vehetett át.

A komáromiak másodszor csatlakoztak a programhoz (Fotó: Körtvélyfáy Dina / 24 Óra)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában