nem lesz egyszerű

2019.10.26. 10:24

Komoly fennakadásokra kell számítani a pesti vasútvonalon

A Győr-Budapest vonalon szombaton estére állhat helyre a vonatközlekedés, miután Biatorbágyon és Herceghalomnál is fennakadások voltak.

Kemma.hu

A menetrendek is változnak a munkanap-áthelyezés miatt

Fotó: Mazán Tibor (24 Óra)/Shutterstock

A MÁV 10:45-ös tájékoztatása szerint röviddel háromnegyed tizenegy előtt megjavították a biztosítóberendezést Herceghalomnál, így megindulhatott a vonatközlekedés. A kialakult 60-180 perces késések fokozatosan csökkennek délután. A normál menetrend estére állhat helyre.

Korábban erről írtunk:

Megszüntették a szivárgást a Biatorbágynál álló tartálykocsiknál, azonban Herceghalomnál továbbra is tart a biztosítóberendezés javítása, ezért áll a vasúti forgalom. A késések növekedtek, 60-120 perccel, esetenként 2-3 órával hosszabb menetidőre kell számítani. A MÁV tájékoztatása szerint 10:15-től pót- és helyjegy nélkül lehet igénybe venni a vonatokat a Budapest-Győr-Hegyeshalom vonalon a menetrend helyreállásáig.

A Mávinform tájékoztatása szerint szombat reggel a biatorbágyi állomáson két tartálykocsiból cseppfolyós anyag szivárgott, ezért a katasztrófavédelem leállította a közlekedést az állomás területén a szivárgás megszüntetéséig. A Budapest-Győr-Hegyeshalom vonalon emiatt már ekkor jelentős, 30-60 perces, de esetenként akár 1-2 órával hosszabb menetidővel számoltak.

A 7:20-kor a Déli pályaudvarról indult személyvonat például most (10:10-kor) épp 146 perces késésben van, a térképes vonatinfó szerint Biatorbágyig jutott a szerelvény. A 6.30-kor Győrből indult szerelvény sem járt jobban: Herceghalomig 125 perces késést gyűjtött össze. Ezen az állomáson ugyanis, bár két vágányon időközben elindították a vonatközlekedést Biatorbágynál, meghibásodott a biztosítóberendezés, amelyet jelenleg is javítanak.

A Győr-Budapest vonalon a vonatinfó adatai szerint minden járat késésben van jelenleg, ahogy az látható itt is:

A piros és a narancssárga pöttyök jelzik a késő vonatokat
Fotó: Mávcsoport

A közelmúltban a budaörsi állomáson megsérült az áramszedője a Déli pályaudvarról Győrbe tartó személyvonatnak, a vonatok emiatt Budaörs és Biatorbágy között nem közlekedhettek, akkor több járatot visszafordítottak, vagy kerülőútra is irányítottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában