művészet

2019.03.16. 16:30

Március végéig tekinthető meg a Klapkának emléket állító tárlat a Monostori erődben

Bihari István egyedi módon állított emléket Klapka Györgynek.

Nagy Tamás

Forrás: 24 Óra

Fotó: N. T.

Klapka Györgynek, Komárom hősének állít emléket az a kiállítás, amely március 8-án nyílt meg a Monostori erőd Jókai termében. Bihari István alkotó a megnyitón elmondta: bízik abban, hogy megfelelő helyszín lesz a Dunai-bástya képsorozatának bemutatására.

A kiállításon megjelenteket Szili Nóra, a Monostori Erőd Nonprofit Kft. kulturális és turisztikai igazgatója köszöntötte, majd a Komárom Klapka György Múzeum igazgatója nyitotta meg a tárlatot.

Számadó Emese beszédében kiemelte, hogy Bihari István nem kisebb dologra vállalkozott, minthogy a maga módján emléket állítson Klapka Györgynek.

Hozzátette: a bemutatott naturalista grafikák a Klapka Emléksorozat részei.

– Bihari István a komáromi erődrendszer egy korszakának és benne Klapka György emlékének a megörökítésére törekedett képein, a történetírás vizuális megvalósításán keresztül – emelte ki Számadó Emese.

A kiállítás szervezésében Csapucha Árpád segédkezett. A tárlat az erőd nyitvatartási idejében ingyenesen megtekinthető egészen március 31-ig.

Ingyenesen megtekinthető a kiállítás (Fotó: N. T. / 24 Óra)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában