szakképzés

2019.06.01. 08:08

Felújították a kisbéri iskola egyik tanműhelyét, szeretnék a másikat is

A következő tanévre több mint ötven gólyát vár a kisbéri Bánki Donát Szakgimnázium és Szakközépiskola.

P. P.

A következő tanévre több mint ötven gólyát vár a kisbéri Bánki Donát Szakgimnázium és Szakközépiskola.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Mazán Tibor

A kisbéri Bánki Donát Szakgimnázium és Szakközépiskola végzősei szintén elballagtak már, de az alsóbb évfolyamokba járók még tanulnak osztálytermeikben, illetve tanműhelyeikben. Ez utóbbiakkal kapcsolatban az intézmény igazgatójától, Milus Lajostól egyebek mellett megtudtuk, hogy a gépi forgácsolók gyakorlati képzését biztosító épületben már befejeződött a fűtéskorszerűsítés.

Itt az új gázkazánból új csöveken át jut el a meleg az új radiátorokba. Annak érdekében, hogy minél kisebb legyen a hőveszteség, kicserélték a nyílászárókat, jelenleg pedig a műhely utólagos szigetelését végzik. Hasonló munkálatok elvégzésére szükség lenne a szomszédos épületben is, ahol ottjártunkkor a leendő női szabók éppen Arrow-hasítékú kézelőkkel díszített blúzokat varrtak Futóné Vánkovics Anita irányításával.

Rajtuk kívül még asztalosok, szerszámkészítők és bolti eladók képzését is végzik a suliban, ahova szeptembertől több mint ötven „gólyát” várnak a nappali tagozatra, de a következő tanévben is lesz felnőttoktatás valamennyi szakon.

A leendő női szabók sem tétlenkednek (Fotó: Mazán Tibor / 24 Óra)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában