őstermelők

2019.12.21. 08:00

Karácsonyi finomságokkal várta a vásárlókat a tatabányai Gördülő Kosár piaca

A mozgáskorlátozottak megyei egyesületének kertjében termelt és ízletesen elkészített sütőtököt is sokan kóstolták meg az adventi vásáron.

Sugár Gabi

Forrás: 24 Óra

Fotó: Dallos István

Karácsonyi hangulat várta a látogatókat a minap a Gördülő Kosár termelői közösségi piacán. Bánhidán, a mozgáskorlátozottak megyei egyesületének kertjében ezúttal két tucat őstermelő és kézműves kínálta portékáit. A füstölt húsok, sajtok, zöldségek, mézek előtt hosszú sorok álltak.

Az adventi rendezvény Boldizsár Tamás operetténekes lendületes felvezetőjével indult, majd sorra érkeztek a vásárlók, akiknek a szervezők disznótorossal is kedveskedtek. A mozgáskorlátozottak megyei egyesületének kertjében termelt és ízletesen elkészített sütőtököt is sokan kóstolták meg.

Válóczi Ferenc, a piac koordinátora elmondta: ezúttal hagyományos karácsonyi árukészlettel várták a vásárlókat, ebben nagy segítségükre voltak a termelők, hisz a hazai ízeket felvonultató füstölt áruk, mézek és zöldségek mellett a disznótoros kóstoló és a kakaóparti is sokakat vonzott.

A programon részt vett Szücsné Posztovics Ilona polgármester is, aki elmondta: gyakran vásárol piacon, mert igen hasznos, ha közvetlenül a termelőtől tudjuk beszerezni a termékeket. Mint fogalmazott, az adventi vásár, a termelői piac és a sok ünnepváró esemény segít abban, hogy ráhangolódjanak az emberek a karácsonyra.

– A Gördülő Kosár több mint három éve működik Bánhidán. Csütörtökönként délután a közelben lévő őstermelőknek nyújt lehetőséget házias termékeik népszerűsítésére. A füstölt és pékáruk, a sütemények, a lekvárok, a mézek, a tehén- és kecskesajtok, a zöldségek, gyümölcsök és az ivólevek mellett a kürtöskalácsból is mindig sok fogy ilyenkor – tudtuk meg a piac koordinátorától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában