bolyai

2019.02.16. 15:27

Idén is jól ment nekik a matek

Huszonnyolcadik alkalommal rendezték meg a Bolyai Matematika Versenyt Tatabányán.

K. D.

Idén is jól ment nekik a matek

Forrás: 24 Óra

A versenyen megjelenteket Váraljainé Vasecz Mária intézményvezető köszöntötte, majd átadta a szót Schmidt Csaba polgármesternek és dr. Kancz Csaba kormánymegbízottnak, akik gratuláltak a gyerekeknek, kiemelve, ügyesen oldották meg a bonyolult, összetett példákat tartalmazó feladatlapot.

A megmérettetésre 647 diák jelentkezett, közülük 196-an jutottak be a döntőbe. A legjobbak névsora ebben az esztendőben a következőképpen alakult. 3. osztály: 3. Erős Bercel, 2. Bublovics Petra, 1. Herke Hunor Vajk. 4. osztály: 3. Nagy Bekény András, 2. Gergely Tamara, 1. Rauch Zétény. 5. osztály: 3. Bukovics Péter, 2. Várpalotai Szilárd Viktor, 1. Szalai Dániel. 6. osztály: 3. Márovics Bertold és Jackl Nikolett, 2. Balogh András, 1. Jakab Enikő Boglárka. 7. osztály: 3. Pusztay Szabolcs, 2. Herke Zsombor Előd, 1. Szilágyi Bulcsú. 8. osztály: 3. Nagy Alexandra és Széplaki Balázs, 2. Szedresi Márton, 1. Szolnoki Panna. Különdíjas lett: Andai Márk és Szolnoki Panna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában