díjazás

2019.10.10. 21:19

Húsznál több pályázatból választották ki az Év Házát

 Az építészet hónapja keretében rendezte meg a megyei építész kamara az Év Háza pályázat díjátadóját.

Sugár Gabi

Forrás: 24 Óra

Fotó: Dallos István

Átadták az Év Háza pályázat díjait a nemrég megújult Árpád Gimnázium aulájában október 10-én csütörtökön. Markos Anikó, a kamara elnöke köszöntője után Schmidt Csaba polgármester beszélt a városban jelenleg is folyó beruházásokról, majd Kovács Miklós igazgató a gimnázium szakmai munkáját ismertette.

Bálint Imre Ybl-díjas építész, a zsűri elnöke méltatta a beérkezett huszonnégy pályaművet, majd bemutatta a díjazott épületeket és a tervezőket. Első díjat kapott Sárfy Tibor, aki Tatán, a Fácánoskertben tervezett családi házat. Csőre Imre, és Tóbiás Tamás, akik Tatabányán a Záray Márta pihenőpark melletti rendelőt álmodták meg. Borosházi Tamás az esztergomi Kapcsolatok Háza Közösségi Ház és Átjáró Passzázs terveiért vehette át a díjat és elismerést kapott még Csőre Imre, aki Tatán tervezte a Kertészetet. Dicséretben részesült további hat épület tervezője: Dankó Kristóf, Markos Anikó valamint Borosházi Tamás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában