adakozás

2019.10.10. 07:00

Erdélyben jótékonykodtak az ácsi bakancsosok

A Természetjáró Bakancsos Klubnak van egy erdélyi programsorozata, melynek fő célja a hátrányos helyzetben lévő árva és rászoruló gyerekek segítése.

Szabó Klaudia

Forrás: Beküldött

Immáron 27 éve működik a városban a Természetjáró Bakancsos Klub, akik aktív szerepet vállalnak a város rendezvényeinek szervezésében. A környezetvédelmet mindezek mellett továbbra is fontosnak tartják, de igyekeznek a helyi fiatalok számára hasznos szabadidős elfoglaltságokat is biztosítani, a gyerekeknek különféle programokat szervezni. Sok év alatt a társaság összetétele és életkora jelentősen megváltozott.

A klubnak van egy erdélyi programsorozata, melynek fő célja a hátrányos helyzetben lévő árva és rászoruló gyerekek segítése. Az egyesület a Dévai Szent Ferenc Alapítvánnyal vette fel a kapcsolatot jó néhány éve, akik által idén már hatodik alkalommal szervezhettek adománygyűjtő túrát.

Tóth János, a klub vezetője megosztotta velünk, hogy a nyár elején minden évben elkezdik a tartós élelmiszerek és ruhák gyűjtését Ácson, majd szeptemberben elviszik őket a rászorulóknak a testvértelepülésükre, Olasztelekre. Így tették ezt idén is. A faluban a gyermekvédelmi központokban tevékenykedtek, majd felállították játékaikat, a felfújható légvárakat, amivel hatalmas örömet szereznek az apróságoknak.

A vezető kiemelte, elsődleges céljuk a jótékonykodás, valamint a testvértelepülési kapcsolatok építése, mindezek mellett fontosnak tartják megismerni a külhonban rekedt természeti, történelmi és épített értékeinket. Tóth János hozzátette, a túra összesen kilenc napot ölelt fel, aminek végül tizennégyen vágtak neki. A programot, amit képviselnek, több éve támogatja a kormány, idén pedig pályázati forrást is nyertek arra, hogy megismerhessék a határon túli értékeinket.

Az adomány

– Összesen másfél tonna tartós élelmiszert, lisztet, étolajat, csokit, tésztát, valamint több magyar nyelvű könyvet és rengeteg ruhát sikerült átadnunk a rászorulóknak. Bekapcsolódhattunk a helyi kulturális rendezvénysorozatba is, a helyiek pedig bemutatkoztak a saját termékeikkel. Idén Nagy Lajos, nagyigmándi mester faragott kürtjét adtuk át a templomnak ajándékként. Volt részünk kenyérsütésben és sajtkészítésben is – fogalmazott Tóth János.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában