kedves szavak

2020.03.08. 07:00

A rideg világba a nők hozzák el a gyengédséget – megható vallomások sportolóinktól

Komárom-Esztergom férfi sportolóit arról kérdeztük, hogy nőnap alkalmából miért mondanának köszönetet kedvesüknek, édesanyjuknak.

Krupánszki Máté

Forrás: Beküldött

Minden év márciusában van egy jeles nap, amely a hölgyeké. Március 8-a a nemzetközi nőnap, vagyis a nők iránti tisztelet és a megbecsülés napja. Ilyenkor a férjek, apák, kollégák, férfi barátok virágokkal kedveskednek a hölgyeknek, de hasonlóan a Valentin-naphoz, ilyenkor is előkerülnek a csokoládék, bonbonok, édességek.

Férfitársaimmal jól tudjuk, hogy az év minden napja férfinap, hiszen gondoljuk csak át, hányszor vár otthon a kedvesünk a kedvenc ételünkkel. A barátnőnk hányszor kedvez nekünk és a közös programot beáldozva elküld meccset nézni a haverokkal vagy a nagyi kisgyermekként mennyit vigyázott ránk, most pedig az unokákkal teszi ugyanezt, hogy kettesben lehessünk a kedvesünkkel. Egy nap nem elég mindezt megköszönni nekik. Az év minden napján éreztetnünk kell, hogy ők számunkra a legfontosabbak.

Arra voltunk kíváncsiak, hogy megyénk sportolói, edzői ezen a jeles napon miért mondanának köszönetet feleségüknek, párjuknak, barátnőjüknek, édesanyjuknak.

A komáromi sportlövőt, Sidi Pétert a napokban hatalmas öröm érte, hiszen a Wroclawban zajló légfegyveres Európa-bajnokságon nagyszerű teljesítménnyel sikerült kvótát szereznie a tokiói olimpiára. Péter tudja, hogy minden sikeres férfi mögött egy gondoskodó nő áll. Kedvesének szánt nőnapi gondolatait velünk is megosztotta:

– Köszönöm, hogy mellettem áll minden helyzetben, legyen az a legnehezebb pillanat vagy éppen a legboldogabb. Így egészítjük ki egymást és haladunk előre minden téren. Boldog nőnapot minden hölgynek!

A komáromi sportlövő a legnehezebb pillanatokban is tud párjára támaszkodni (Fotó: Tumbász Hédi)

Harsányi Gergely korábbi válogatott kézilabdázó, az NB II-es Tatai AC játékosa is köszönetet mondott a szívének legkedvesebb hölgyek számára. Gergő legfontosabb közvetített üzenete a szeretet.

– Végtelen köszönettel tartozom édesanyámnak, amiért megszült és mindvégig szeretetben nevelt fel. Megtanította nekem, hogy ez a legfontosabb az életben. Feleségemet is örök hálám üldözi, amiért már évtizedek óta szeretettel vesz körül és, amiért a csodálatos gyermekeinknek életet adott. A rideg világba a hölgyek hozzák a gyengédséget, ami nélkül nem létezhetne a boldogság – zárta szép gondolatait a kézilabdázó legenda.

Harsányi Gergő szerint a rideg világba a nők hozzák a gyengédséget (Fotó: Hagymási Bence / 24 Óra)

Szabó Richárd a megye I-ben szereplő Tatabánya SC egyik gólfelelős csatára. Ricsi igazán megható és szívhez szóló gondlatokat fogalmazott meg nőnap alkalmából kedves felé.

– A szerelmem mindig mellettem van és mindenben támogat. Imádom a rengeteg finom ételt amivel meglep engem minden alkalommal, emellett benne látom a gyerekeim leendő édesanyját. Köszönöm, hogy itt van velem a kis kutyámmal, Zarával együtt – fogalmazott a csatár.

Ricsi párjában látja gyermekei édesanyját (Fotó: Beküldött)

Megyénk talán egyik, ha nem a legnagyobb sportalakja a komáromi vasember, Szőnyi Ferenc. Feri szinte mindig úton van és rója a kilométereket a világ minden pontján. Ahhoz, hogy az akadályokat sikeresen vegye nélkülözhetetlen a gondoskodó társ.

– Speciálisan élek, nem csak a hétköznapokban, hanem a nagy, jeles versenyeken is. Ilyenkor különösen fontos a segítő társ, a szerető, gondoskodó kéz kitartó támasza. Nagy lehetőség ez a nap minden évben, hogy van módom megköszönni a gondoskodást, figyelmet, szeretetet, önzetlenséget. Köszönöm még a hölgyeknek az anyaságot, hiszen a létünk, a túlélésünk zálogai ők.

Feri járja a világot, így hatalmas támaszt nyújt számára a párja (Fotó: Beküldött)

Plásztán Attilát, a Tatabányai Sport Club vívószakosztályának vezetőedzőjét éppen a poreci junior Európa-bajnokságról tartó hazaúton értük el. Attila nem csak kedvesének, hanem az általa irányított női párbajtőrcsapatnak is köszönetet mondhatott, hiszen a zárónapon a mester vezetésével sikerül Európa-bajnoki bronzérmet szerezni. Felségének szánt nőnapi gondolata tömör, ám annál érzelemdúsabb.

– Egy csodálatos anya és egyben nagyszerű feleség, aki már 35 éve van velem és tesz boldoggá a mindennapokban – mondta a vezetőedző.

Plásztán Attila mellett kedvese már több mint három évtizede hűségesen kitart (Fotó: Beküldött)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában