Menza

2023.04.24. 20:04

Városi segítség a megyeszékhelyen az iskolai étkezési díjak mérséklésére

Több, nem önkormányzati fenntartású intézmény számára is segítséget nyújt Tatabánya önkormányzata a közétkeztetési díjak mérséklése érdekében.

Kemma.hu

A közgyűlést elsőként a Tatabánya-Bánhidai Szlovák Kisebbségi Önkormányzat kereste meg azzal, hogy az általuk működtetett Bánhidai Jókai Mór Általános Iskolában tanulók étkezésének költségeihez nyújtson segítséget a város. Az április 20-i ülésen a képviselők úgy döntöttek, hogy az ott tanulók szüleitől is átvállalják az étkezési térítési díj emeléséből származó többletköltség felét. 

Ez az idei évre összesen közel 800 ezer forintos támogatást jelent erre a célra a Tatabánya-Bánhidai Szlovák Nemzetiségi Önkormányzatnak. A képviselők ezzel párhuzamosan hasonló támogatásról biztosították a többi, nem önkormányzati fenntartású tatabányai oktatási intézményt. A Szent Margit Gimnázium és Általános Iskola, a Bánhidai Szent Erzsébet Óvoda, a Vidámságok Háza Óvoda-Bölcsőde és az „Élménygazdag Néphagyományőrző” Alapítványi Óvoda esetében ugyanúgy átvállalja az étkezési díjak emelésének felét a város, ami idén összesen valamivel több mint 4,5 millió forint támogatást jelent az intézményeknek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!