Turizmus

2023.07.26. 18:10

Dobogókői turistaház a célkeresztben

A második világháborús budai kitörési kísérletre emlékező túrákat szervező Hazajáró Honismereti és Turista Egylet 70 millió forintos állami támogatást kapott egy dobogókői turistaház építésére. Van akinek szúrja a szemét a beruházás, de a döntéshozók szerint nem politikai, hanem szakmai döntés született.

Kemma.hu

Mint ismert: Dobogókőn új turistaház épül, amelyre a második világháborús budai kitörési kísérletre emlékező túrákat szervező Hazajáró Honismereti és Turista Egylet 70 millió forintos állami támogatásra pályázott és nyert. Arató Gergely (DK) azonban írásbeli választ igénylő kérdést nyújtott be a támogatás kapcsán a döntéshozóknak. 

Arról érdeklődött, hogy milyen turisztikai értékeket képvisel az egylet, ami alapján méltó állami támogatásra Dömötör Csaba államtitkár a válaszában arról írt, hogy nem politikai, hanem szakmai alapon döntöttek a 70 milliós támogatásról. Azt írta többek között, hogy a kormánynak nagyon fontos az aktív kikapcsolódásra vágyók rendelkezésére álló turisztikai lehetőségek bővítése. Ezért a Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Program keretében már eddig is országszerte nyíltak, újultak meg turistaházak népszerű turistautak közelében. 

A Magyar Turisztikai Ügynökség tájékoztatása szerint ebbe a folyamatba illeszkedik az is, hogy Dobogókőn turistaház épül. Erre a beruházásra kapta ugyanis az egyesület a támogatást. Az államtitkár kiemelte: a támogatási kérelmek elbírálása az igénylő személyétől függetlenül sosem politikai, hanem minden esetben szigorú turizmusszakmai szempontok szerint zajlik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!