Fűnyírás

2023.05.21. 20:41

Több pénzből gazdálkodhat a T-Szol Zrt.

A tatabányai zöldterületek karbantartása a tervezettnél több feladatot ad a városi tulajdonú T-Szol Zrt. számára. Ezért plusz forrás érkezik, a rendszeres karbantartás érdekében.

Kemma.hu

A legutóbbi tatabányai közgyűlés egyhangúan támogatta a T-Szol Zrt. kérelmét, a közterületek fenntartására vonatkozó díjtételeket 14,5 százalékkal emeli az önkormányzat. A korábban jött meleg, egyben esős időszakban a városi zöldterületekkel kapcsolatban rengeteg panaszról számoltak be a képviselők. Emlékezetes volt Nagy Béla fotós kifakadása is. Most azonban helyet adtak a városüzemeltető cég kérésének, amely jelezte, hogy a korábban biztosított forrásokból nem képesek a lakossági igényeknek megfelelően elvégezni a közterületek karbantartását. 

A képviselők egyetértettek abban, hogy miután a feladatokat az önkormányzat határozza meg a cég számára, egyben pedig az ezért fizetendő összeget is maga határozza meg, ezért nem a T-Szol Zrt-n múlik, hogy teljesíteni tudja-e a jogos elvárásokat. A felszólalók mindegyike kiemelte, hogy ahhoz, hogy időben, jó minőségben tudja elvégezni a feladatait a vállalat, ahhoz az szükséges, hogy az ehhez szükséges forrásokat biztosítsa a tulajdonos önkormányzat.

Az elmúlt években ugyanis menetrendszerű volt, hogy az első fűnyírások kezdetén a T-Szol Zrt. az idei évhez hasonlóan kénytelen volt kérvényezni a díjemelést annak érdekében, hogy eleget tudjon tenni a feladatainak. A közgyűlés tagjai egyetértettek abban, hogy a jövőben arra kell törekedni, hogy a rendszeres alultervezés helyett már a költségvetés elfogadásakor biztosítsák a szolgáltató cég számára a feladatellátáshoz szükséges forrásokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!