Közélet

2017.04.05. 06:18

Ünnepelnek a 30 éves Bárdosban

Programsorozattal ünnepli fennállásának 30. évfordulóját a tatabányai Bárdos László Gimnázium.

Zs. K.

Az idén 30 éves a Bárdos László Gimnázium, ez alkalomból programsorozatot szervez az intézmény vezetősége. Tizennegyedszer rendezik meg pénteken a Diákbiológus és Környezetvédő napot, amely kapcsolódik a Jó szerencsét! emlékévhez.

– Tizenkét középiskolából 33 diák versenyzik egymással a biológia, valamint a környezet- és természetvédelem témakörében. A kisgimnazisták számára fizikashow-val, asztrofotózással, élő állatos bemutatóval készülünk. A felsőbb évfolyamosok dr. Szacsky Mihálytól hallhatnak előadást az élettudomány kihívásairól, illetve Lévai Ferenc a környezetvédelemről beszél majd. De lesz katasztrófavédelmi bemutató, illetve kiszámolhatjuk az ökológiai lábnyomunkat is – mondta dr. Sopowné Balogh Elvira szervező tanár.

– Vendégül látjuk testvérvárosunk, a lengyelországi Będzin gimnáziumának küldöttségét is, a pedagógusokkal tizenöt diák érkezik – tette hozzá Pleier Tamás igazgató.

– Jövő hét szerdán a programokat 1987 köré szervezzük. A világ országairól lesznek előadások, de divatbemutatóval, zenével, filmvetítéssel is színesítjük ezt a délelőttöt. Az iskolatörténeti vetélkedő már hagyomány nálunk. Lesz képzőművészeti kiállítás, és harmadik évébe lép a Ki mit tud? is. A Jászai Mari Színház, Népházban gálaműsort rendezünk – mondta Valicsné Glodán Erzsébet intézményvezető-helyettes.

A Csernoviczki-tornacsarnok megújulásának hivatalos ünnepén a tatabányai öregfiúk és az iskola válogatottja is összecsap egy focimérkőzésen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!