Közélet

2017.03.30. 11:01

A béruniós kezdeményezés volt a téma a Jobbik fórumán

Vona Gábor, a Jobbik elnöke szerda este Oroszlányban tartott fórumot.

W. Zs.

A béruniós kezdeményezés lesz a központi témánk – mondta az esti lakossági fórumot megelőző sajtótájékoztatón Vona Gábor, a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnöke. Hozzátette: ez a nyugdíjrendszertől a társadalombiztosításon át az egészségügyig érint több különböző területet, persze az oktatást és a korrupciót is.

A program keretében nyolc kelet-közép-európai ország, Magyarország, Horvátország, Lengyelország, Szlovákia, Romániai, Bulgária, Lettország és Észtország képviselőinek részvételével széles körű európai polgári kezdeményezés indulhat az európai bérek kiegyenlítéséért.

A művelődési ház kamaratermében rendezett lakossági fórumon Vona Gábor kiemelte: az elmúlt tíz évben az országos nettó átlagbérek 16 százalékkal emelkedtek, ennél pedig sokkal nagyobb arányban nőttek a nyugat-európai bérek. – Ennek szeretnénk véget vetni! – hangzott a kijelentés.

A pártvezető országjáró körútja a helyi viszonyok felmérése miatt is fontos. Az elnök az oroszlányi Jobbik működésével elégedett, bár – ahogy fogalmazott – még sok a tennivaló.

[caption id="" align="aligncenter" width="650"] Vona Gábort a párt szimpatizánsai várták a művelődési házban (Fotó: P. A.)
[/caption]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!