Közélet

2015.05.27. 16:38

Ötvenéves a tatabányai Mikes-iskola

Rendezvénysorozattal ünnepli ötvenedik születésnapját a Mikes Kelemen Felnőtt és Ifjúsági Gimnázium, Szakközépiskola és Szakiskola.

V.T.

 Az évfordulón megjelentek tantestület tagjai, köztük a régi igazgatók, Szarvadi András és Farkas Lászlóné. Köszöntötte a tanárokat és diákokat dr. Kancz Csaba kormánymegbízott is, aki korábban három éven át tanított az iskolában. A diákok műsora után Vargáné Vojnár Katalin igazgatónő vázolta fel az iskola történetét, az intézményhez kötődő „kulcsszavakat” a MIKES szó betűiből, majd dr. Kancz Csaba és Pallos János főigazgató felavatta az iskola „A” épületében Pózner Gábor szobrászművész Mikes Kelement ábrázoló emléktábláját, a „B” épületben pedig a híres névadó mellszobrát – az alkotó jelenlétében.



A hét az évforduló jegyében telik a Mikes iskolában. A szerdán az osztályok vetélkednek, csütörtökön a hagyományos Mikes-kupa rendezvényein mérik össze ügyességüket több sportágban, de lesz még főzőverseny, karaoke is, pénteken pedig a gálán kihirdetik a korábbi rajz és prózaíró-pályázat és a papírgyűjtés eredményeit. Szombaton a sportcsarnokban a Mikes-bál zárja az ünnepi hetet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!