Közélet

2014.11.28. 07:39

Kellemes állást kapott az egykori esztergomi Fidesz-frakcióvezető

Steindl Balázs, az esztergomi Fidesz-frakció egykori vezetője lett a Komárom-Esztergom megyei közgyűlés új, külsős alelnöke. Az ellenzéki képviselők nem támogatták még egy alelnök beiktatását. A közgyűlés elnöke az Esztergom városával adódó kommunikációs nehézségek feloldásával indokolta a státusz létrehozását.

W. Zs.

A testület Popovics György elnöklete mellett kezdte meg a tanácskozást, amelyen beszámolókat hagytak jóvá a képviselők, mindemellett az előterjesztésben szereplő bizottságok vezetőit és tagjait egyhangúan elfogadta a grémium. Azt már kevésbé, hogy új külsős alelnököt szavazzanak meg, mert személyének szükségességét többen firtatták.

Mindezek előtt még Süttő Erika, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság megyei kirendeltségének igazgatója számolt be szűkebb hazánk szociális ellátásáról, amelynek képviselői jóváhagyása az anyag szakmai pontosságát és részletességét tekintve nem is volt kérdés. A szakember tájékoztatta a jelenlévő képviselőket az intézményi hálózatról, egyebek mellett a Mentálhygiénés és Rehabilitációs Intézményről (MERI), az integrált szociális intézményről, a TESZI Szent György Központról és a kirendeltség egyetlen gyermekvédelmi intézményéről, az oroszlányi gyermekotthonról.

Az új alelnök Steindl Balázs lett, akinek személye az esztergomi politikai életből lehet ismerős: korábban a Fidesz helyi frakcióvezetőjeként működött. Steindl Balázs tegnap felesküdött, "minden intézkedésével a megyénk javát szolgálja" majd 2015. január elsejétől. Illetménye 424 ezer 100 forint, heti 36 órás „működés” esetén.

Winkfein Csaba (MSZP) a külsős alelnök megválasztásának indokára kérdezett rá, illetve a pozíció betöltőjének leendő feladatára is. Popovics György ekképp reagált: A megyei önkormányzat hatékonyabb működése érdekében választanak másik alelnököt, aki a területfejlesztés feladatait látja majd el, illetve a társadalmi és az önkormányzati kapcsolatok építésében is jelentős szerepet kap. A feladat a másik alelnök, Borsó Tibor mellett vár Steindl Balázsra.

Popovics György a személyi kérdést az Esztergom városával adódó kommunikációs nehézségek feloldásával indokolta. A felvetés, amely szerint az évi majdnem 6 milliós összeget a munkatársak között kellene szétosztani és nem plusz munkaerőt alkalmazni, süket fülekre talált.

A képviselők titkos szavazásán 9 igen és 3 nem mellett eldőlt a kérdés. A Jobbik frakciója nem szavazott. A baloldal képviselői már a szavazás elején kifejezték nemtetszésüket és leendő nemleges válaszukat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!