Közélet

2014.10.12. 20:26

Lukács Zoltán: másfajta ellenzéki politikát kell folytatni

Az alacsony választási részvételnek az az üzenete az MSZP számára, hogy másfajta ellenzéki politikát kell folytatnia - jelentette ki Lukács Zoltán, a párt alelnöke vasárnap Budapesten újságírók előtt.

MTI

A politikus úgy fogalmazott: "egészen fontos, nagy változásokat kell a politikájában és az ellenzéki szerepében is az MSZP-nek tennie".

Az MTI azt firtató kérdésére, milyen lehet ez az újfajta ellenzéki politika, az alelnök azt mondta, türelmet kér, minden kérdésre választ fognak adni az este folyamán.

Hozzátette: az elnökség egész este ülésezik, elemzi az eredményeket. Az a tervük, hogy folyamatosan, "szinte megállás nélkül" tájékoztatást adnak az elnökség döntéseiről, véleményéről - közölte.    

Szerinte az alacsony részvétel nemcsak a ellenzéknek, hanem a kormánynak is üzenet. Ha nagyon kevés ember megy el választani, akkor az azt jelenti, hogy az emberek többsége nincs megelégedve általában a magyar politikával - mondta.

Kérdésre válaszolva beszélt arról is, hogy már áprilisi választás után is változtattak a politikájukon, de egy választási évben éles váltásra nem volt módjuk. Most négy választás nélkül év lesz - jegyezte meg.

Egy másik kérdésre, miszerint mi történik akkor, ha az önkormányzati választás után a tagság az MSZP elnökségének leváltását akarja, Lukács Zoltán közölte: "nem gondolom, hogy ez így lesz".

Gőgös Zoltán elnökhelyettes úgy értékelte, hogy "a kormányhoz közeli vagy kormánypárti média" nem segítette a választást, mert azt szajkózták, hogy a választásnak nincs tétje, az eldőlt. Ezt a politikus roppant felelőtlen dolognak nevezte, mert szerinte az a kormánypárti nyerteseknek sem jó, ha a lakosok 20 százaléka választja meg őket. Szerinte ebből komoly konfliktusok lesznek.

Az alacsony részvétel a legnagyobb részt a kormánynak köszönhető, de az ellenzékinek is van felelőssége - közölte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!