Közélet

2014.05.31. 12:53

Versenyt nyert a kempelenes Ragadozó

Az országos győzelem mellett a Megyei Védelmi Bizottság különdíját is kiérdemelték a komáromiak.

H. D.

Örökös Öko-iskola címre pályázik a komáromi Kempelen középiskola annak okán, hogy korábban is élvezte már a cím előnyeit, előnyösen teljesítette annak elvárásait és a jövőben is vállalná a címmel járó feladatok teljesítését. Az Öko-iskolai címmel rendelkező intézménynek számos teendője van a tanév során.

Egyrészt a létesítményt energiatudatos szemléletben kell üzemeltetnie, szerepet kell vállalni a szelektív hulladékgyűjtésben, és a diákok környezetvédő szemléletének kialakításában, fogalmazta meg Kerekes László létesítményvezető azzal a kiegészítéssel, hogy a diákságot interaktív, tanórán kívüli foglalkozásokba is bevonják.

Legtöbbször fotópályázatok és kiállítások szervezésében és létrehozásában, egyéb környezetvédelmi versenyeken szerepelnek ebben a témakörben. Az intézmény számos előnyt élvezhet a cím birtokában, hiszen szélesebb körben kiaknázhatóak az állami és európai uniós pályázati források, és olyan is akad, hogy ez egy pályázati szerepléshez a cím alapkövetelmény.
Nem véletlen az a nevelési törekvés és gyakorlatias szemlélet, melynek köszönhetően az egyik kempelenes osztály megnyerte a kormányhivatal által kiírt, többfordulós, európai uniós finanszírozású környezetvédelmi versenyét. 

A szorgos osztály az Adj még egy esélyt a hulladéknak! című felhívásra stilizált vízi járművet épített, Ragadozó elnevezésű anyahajó-részletük kivívta a járási, a megyei, majd az országos hírnevet. Az osztály jutalmul a napokban Paksra látogathatott, ahol egészen közelről szemlélhették a reaktorokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!