Közélet

2014.03.12. 19:28

Mesterházy Attila: Számítunk rá, hogy Tatabányán is nyerni fogunk!

A miniszterelnök megsértette a tatabányaiakat az MSZP megyei elnöke, Lukács Zoltán szerint, amikor azt mondta, hogy ez a város csak a jövőjére lehet büszke.

kemma.hu

A párt képviselőjelöltje kijelentette, hogy Tatabánya polgárai a múltjukra is büszkék, jövőjüket pedig Orbán Viktor nélkül képzelik el. Mindez a Magyar Szocialista Párt országos elnökének, Mesterházy Attilának esti fóruma előtt hangzott el szerdán azon a sajtótájékoztatón, ahol először az 1. számú választókerület szocialista képviselőjelöltje elmondta azt is, hogy Tatabányán sorban készülnek a beruházások. Lukács Zoltán hozzátette, hogy azokat szívesen avatják fel a Fidesz városi és országos vezetői.

Csakhogy – mondta – mindegyik megvalósításáról a korábbi, szocialista kormány döntött. Úgy vélte, hogy az Orbán-kabinethez csupán egyetlen elhatározás köthető. Az, hogy Tatabányán épüljön olyan tároló, ahol 79 település szemetét kívánják elhelyezni a kincset érő karsztvízbázis felett.
Végül kijelentette, hogy a megyeszékhely csak akkor fog jobban fejlődni, ha április 6-án leváltják a jelenlegi kormányt, és visszaadják mindenkinek az önbecsülését, amit a Fidesz-KDNP tagjaiból álló kabinet elvett.

Mesterházy Attilát a kormányváltó szövetség miniszterelnök-jelöltjeként mutatták be. Kijelentette, rezsiharc helyett bérharcot folytatnának inkább, hogy az emberek munkából szerzett bevétele lényegesen magasabb legyen, mint jelenleg és minél hamarabb megközelítse azt a szintet, ami Nyugat-Európa fejlett országaira jellemző.

Szólt arról is, hogy választási győzelmük esetén nem kívánják módosítgatni a hatályban lévő munkatörvénykönyvet, hanem teljesen újat készítenének. Olyat, amellyel visszaadnák a szakszervezetek jogait és újra megvédenék az alkalmazottakat a munkáltatók önkényével szemben.

Az első újságírói kérdésre adott válasza így hangzott Meterházy Attilának: Igen, számítunk arra, hogy Tatabányán is nyerni fogunk. A kemma.hu aziránt érdeklődött, milyen konkrét elképzeléseik vannak Komárom-Esztergom megyében.

Az MSZP elsőszámú vezetőjétől megtudtuk: az úthálózat fejlesztése mellett a panelprogram folytatása is érinti szűkebb hazánkat, és az intézmények működési feltételeinek javítása szintén.
Lukács Zoltán ehhez azt tette hozzá, hogy a tatabányai ipari park bővítésére konkrét elképzeléseik vannak, továbbá a tatai, a környei és az oroszlányi összehangolt fejlesztésre ugyancsak.

További részletek a 24 Óra március 13-i számában!
Fizessen elő a megye napilapjára, mert a 24 Óra Önnek is jár!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!