Közélet

2013.01.26. 19:38

A jövő mérnökét keresték a Péch Antal Szakközépiskolában

Folytatódott az Edutus Főiskola középiskolás diákok számára tartott programsorozata, amelynek keretében a héten a Péch Antal Műszaki Szakközépiskola és Gimnázium érintett hallgatóit tájékoztatták a felsőfokú intézmény képzéseiről, népszerűsítő programjairól. Tatán, a Bláthy Ottó Szakközépiskola diákjai is meghallgathatták az előadást.

kemma.hu

 Visszatérve a megyeszékhelyi intézmény végzőseihez, első körben Molnár László tette fel a kérdést: "Hány tanuló foglalkozott már a továbbtanulással?" Majd a fiatalok érdeklődési köreit figyelembe véve a főiskola gazdasági képzéseit domborította ki az előadó.

A diploma finanszírozási lehetőségeiről – a részletfizetésről, a ledolgozható tandíjról és a Pegazus program tehetséges diákjainak versenyéről – Zákány Henrietta végzős hallgató számolt be. A képzések tekintetében a jelenlévők figyelmét a szeptemberben indított mechatronikai képzés keltette fel leginkább, amely a mechanika az elektronika és informatika területének részhalmazaiból jött létre.

A széleskörű tájékoztató végén kiderült, hogy az Edutus következő célja a mobil mechatronika alkalmazása, amelyről az érdeklődők bővebben a jövő hét szerdai nyílt napon informálódhatnak.

A „Grundfos jövője a jövő szakembere”
A kedvezményekhez kapcsolódott a Grundfos Magyarország Gyártó Kft. is. Farkasné Takács Ágnes, a vállalat vezető HR specialistája folytatta a gondolatmenetet.

– Mérnökhiány van az országban – szögezte le az előadó. A továbbiakban számos – a dán cég kínálta – lehetőséget emelt ki, például a ledolgozható tandíjat. A fiatalok közül többen is jelezték: valamilyen távoli összeköttetésük van a céggel. Ez nem is meglepő, hiszen ezerötszáz alkalmazott dolgozik a megyeszékhely két gyárában.  A „Grundfos jövője a jövő szakembere” címmel tartott prezentációs előadásban elhangzott, hogy kutatás, azaz a termékfejlesztés területén keresik kollégáikat. Akár azok közül, akik részt vettek az előadáson és érdeklődtek az elhangzottakról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!