Közélet

2011.07.21. 15:18

Cáfol az MSZP, reagál a Fidesz Oroszlányban

Félmilliárdos hiány a vagyongazdálkodásban, feljelentés, nyomozás, cáfolat és reakciók. Így foglalható össze röviden az oroszlányi gazdasági helyzet politikaivá vált vitája.

Kemma.hu

Büszkék vagyunk az elmúlt 12 év eredményeire, és azt kívánjuk, hogy hasonló sikereket érjenek el a jelenlegi városvezetők. Megígérjük, hogy a teljes vizsgálati anyagot hasonló alapossággal szedjük darabokra, és hozzuk nyilvánosságra az eredményünket - hangzott el azon a sajtótájékoztatón, amit az Magyar Szocialista Párt oroszlányi szervezete rendezett csütörtökön Politikai földrengés, azaz sikersztoriból feljelentés címszó alatt.

Mint ismeretes Takács Károly, polgármester július 5-i Gazdasági átvilágítás címmel sajtótájékoztatót tartott, aminek  főbb megállapításait itt olvashatják. A szocialisták cáfolta jelentés szerint a korábbi  városvezetés az elmúlt tizenkét évben a kommunikációs kábelrendszer nem piaci áron történő értékesítésével 180 millió forintos kárt okozott. A jelentés bíráltja továbbá az uszoda-felújítást, a Landford-beruházást, a Sárga-tömb bontását, az Almádia és Franna Kft-vel kötött szerződéseket, valamint ezen időszakban a város hitelállományának 300 millióról 2,6 milliárd forintra történő növekedését.

- Sajnos látszik, hogy vagy nem adtak át minden információt a vizsgálóknak, vagy azt nem értették meg, vagy nem kérdeztek meg hozzáértőt. Nyilván ez az oka, hogy az anyagban több felületes megállapítás is van - összegezhető a képviselők egyöntetű véleménye és a nyolc pontba szedett reakciók alapján.

- A hitelek növekedése nem mond semmit önmagában! Világosan látszik, hogy a hiteleket fejlesztésekre fordítottuk - mondta el a bal oldal.

A fideszesek észrevételei pozitív megállapításokat is tartalmaznak. A város eszközállományának jelentős növekedéséről és az Oroszlányi Szolgáltató Zrt. üzemi eredményeiről szólnak, utóbbi mutatói az átlagosnál jobban voltak, a piaci 8-12% helyett 9-18%-osak.

A vizsgálat után az ügyészség hűtlen kezelés miatt rendelt el nyomozást.

A szocialista bejelentésekre Takács Károly, Oroszlány fideszes polgármestere is reagált:


"Az MSZP Oroszlányi Szervezetének bizonyára rossz a lelkiismerete, mert senki nem állította, hogy az oroszlányi önkormányzat és az OSZ Zrt. átvilágítása során tett megállapításokért ők lennének felelősek, ennek megállapítása a hatóságok feladata." Többek között ez írta reagálásában Takács Károly polgármester a tegnapi sajtótájékoztató után. A közlemény szerint "Papp Péter alpolgármester feljelentés-kiegészítést tesz, mert feltételezhetően további hatvanmillió forint nagyságrendű vagyoni hátrány érte a város önkormányzatát a vizsgált időszakban."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!