Közélet

2010.11.08. 06:55

Utoljára üléseztek a választások előtt

Az erődrendszert propagáló anyagokra, a várban lévő kazamaták tisztítására is pályázik az észak-komáromi önkormányzat, amelynek tagjai utoljára üléseztek a választások előtt. A város szeretne Gútával egy kerékpárutat építeni, és támogatja a falmászást.

S. E.

A november 27-i önkormányzati választások előtt utoljára ült össze régi formájában az észak-komáromi képviselő-testület. A rendkívüli ülésen emiatt felfokozott hangulat uralkodott, ám a programpontokat gyorsan megszavazták.

A városatyák elfogadták, hogy Észak-Komárom újra induljon az idegenforgalom fellendítését szolgáló pályázatokon, így támogatásból készülhetnének el az erődrendszert propagáló anyagok vagy az elektronikus útikalauzok. Kitisztítanák a várban található kazamatákat és tanösvényeket létesítenének. Pályáznának a kerékpárút meghosszabbítására is, így Gútával közösen épülhetne meg egy 15 kilométeres útszakasz, amely a már létrejött Vág-parti 7,2 kilométeres bicikliút folytatása lehetne. A közel 2,5 millió eurós beruházáshoz Észak-Komárom 90 ezer, Gúta pedig 34 ezer euróval járulna hozzá. Egy új sport meghonosodását is támogatták a képviselők, a város ugyanis 11 ezer euróval járult hozzá egy mászó fal építéséhez, hogy a falmászás Észak-Komáromban is elérhetővé váljon.

A szeptemberi iskolakezdés után a testület az új diáklétszám alapján módosította az iskolák költségvetését. Két tanintézményt kivéve minden iskolában emelkedett a diáklétszám.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!