Közélet

2010.09.11. 08:00

Esztergom nem akar megyeszékhely lenni a fideszes városvezető szerint

Esztergom polgármestere nyílt levelében rémhírnek nevezte azt, hogy Esztergom szándéka lenne elvenni Tatabányától a megyeszékhelyi rangot.

Kemma.hu

Nyílt levelében Meggyes Tamás többek között azt írta: "Esztergom nem akarja, mi, esztergomiak nem akarjuk elvenni Tatabányától a megyeszékhelyi rangot, mert Esztergom nem megyeszékhellyé, hanem megyei jogú várossá szeretne válni."

A fideszes városvezető hozzátette: "A megyei jogú városok olyan települések, amelyek egyáltalán nem vesznek el semmit a megyeszékhelyektől. Ma 23 megyei jogú város van Magyarországon. Öt olyan megye van az országban, ahol a megyeszékhely és a megyei jogú város békésen megférnek egymás mellett. Sopron nem fenyegeti Győrt, Hódmezővásárhely nem bántja Szegedet. Nagykanizsa nem vesz el semmit Zalaegerszegtől, Dunaújváros nem veszi át Székesfehérvár szerepét, és Érd sem pályázik Budapest babérjaira."

Az esztergomi polgármester azt is közli, hogy az a célja, hogy városa még erősebb partnerséget kössön Tatabányával – a megye érdekében. Szerinte "ha Esztergom megyei jogú várossá válik, Tatabányával együtt még hatékonyabban tudja képviselni a megyében élők érdekeit."

Ezért kéri arra a tatabányaiakat, hogy támogassák Esztergom megyei jogú várossá válását. 
 

Fizetett politikai hirdetésben vitáztak

Mint ismert: a megyeszékhelyen egy hete aláírásgyűjtés kezdtek a szocialisták, akik "úgy tudják, hogy a Fideszen belül már megszületett a háttéralku, mert Esztergom történelmi múltja és egyházi kötődései miatt sokkal közelebb áll a Fideszhez, mint az ipari arculatú Tatabánya." A 24 Óra lapjain fizetett politikai hirdetések formájában alakult ki vita a kérdésről, hiszen a helyi Fidesz a hét elején cáfolta és "arcpirító hazugságnak" nevezte az akciót, amelyre a szocialisták úgy reagáltak, hogy "amíg kompetens, illetve közvetlenül érintett vezetők" nem cáfolják érdemben nagy nyilvánosság előtt az ügyet, folytatják az akciót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!