Közélet

2010.08.11. 17:50

A Fidesz is megkörnyékezte az MSZP favoritját

Akik csak egy tyúklépéssel is távolabb vannak a pártembereknél a politika húsosfazekától, azoknak bizony jókora meglepetés lehet, ami Komáromban történt a polgármester-jelölti mezőnyben.

Sárai E. - Szűr. A

A helyi szocialisták ugyanis úgy döntöttek, hogy a várost több mint egy évtizede irányító Zatykó János helyett a párton kívüli Márkos Attilát, a Lovas Színház igazgatóját és csapatát támogatják.

A komáromi MSZP taggyűlése 22:13 arányban a Márkos Attila nevével fémjelzett csapatot indítja az idei önkormányzati választásokon. Zatykó János, a város polgármestere, korábbi országgyűlési képviselője elmondta, hogy pártja új favoritja függetlenként, a szocialisták támogatását élvezve indul.

Zatykó János: nincs ebben semmi szokatlan

– Nincs ebben semmi szokatlan. 1994-ben az országgyűlési választásokon én is függetlenként indultam – mondta a polgármester.
Hozzátette: kivonul a politikai életből. Ezen döntése azonban nem új keletű, már 2006-ban megfogalmazódott benne az elhatározás.


Márkos Attila a Kemma.hu-nak elmondta, valóban indul az idei önkormányzati választásokon, független polgármester-jelöltként, az egyéni választókerületben pedig az MSZP támogatását élvezve. Hozzátette, nyolc illetve négy évvel ezelőtt is megmérettette magát, akkor 10-18 %-os eredménnyel.

Márkos Attila: engem nem kell párthoz kötni

– Az emberek a jobboldalhoz kapcsolnak, ám hangsúlyozom, hogy engem nem kell párthoz kötni. Én elsősorban lokálpatrióta vagyok, így nem a pártpolitika-, hanem a komáromi emberek érdekeit tartom szem előtt. Visszautasítom a vádakat, melyek arra utalnak, hogy a szélsőjobb oldallal szimpatizálok. Egy közösségi portálon a Magyar Lovas Színház igazgatójaként minden embert és csoportot visszajelölök, hiszen ez egyfajta reklám a színháznak. Egyébként épp a társulat az ékes bizonyítéka annak, hogy összefogással mi mindent el lehet érni. Ezt szeretném megvalósítani Komáromban is. Egyfajta visszatartó erő szeretnék lenni, hogy Komárom sorsa ne Budapesten dőljön el – tudtuk meg Márkos Attilától.

A polgármester-jelölt elmondta azt is, hogy 4 évvel ezelőtt a Fidesz is támogatni akarta, ám annak az lett volna az ára, hogy belép a pártba. Márkos Attila kiemelte, erre akkor sem volt hajlandó és most sem az. Semmilyen pártba nem hajlandó belépni, ő párttoktól függetlenül szeretne politizálni, Komárom fejlődését és haladását szem előtt tartva. Egy jó csapatot sikerült összeállítania, melynek tagjai az elmúlt években sokat tettek a városért.

Dr. Molnár Attila: no comment..

Dr. Molnár Attilát, a Fidesz-KDNP polgármester-jelöltjét, egyben országgyűlési képviselőjét is megkérdeztük, mit szól Márkos Attila MSZP-támogatta indításához. – Az első, szűkszavú gondolatom, hogy no comment. De komolyabbra fordítva: majd október 3-án döntenek a választók. Mi nem kívánunk más pártok zavaros belügyeivel foglalkozni. Továbbra is a komáromiakkal való párbeszédre koncentrálunk.

Lukács Zoltán: a nagy nemzeti összefogás Komáromban

Lukács Zoltán MSZP-s politikus, a megyei szervezet elnöke lapunknak elmondta, a helyi szervezet dönti el, hogy kit indít a polgármesteri tisztségért.

– Ők bizonyára mérlegeltek és a legjobbnak tűnő megoldást választották. Nem látok kivetnivalót abban, ha egy összefogáshoz a Fidesz ellenében az MSZP is csatlakozik. Úgy látszik, Komáromban annyira nem fogadja el a jobboldal a Fideszt, hogy bárki mással összefognak. A nagy nemzeti összefogás Komáromban azt jelentheti, hogy mindenki összefog a Fidesz ellen – osztotta meg velünk véleményét Lukács Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!