Közélet

2010.07.28. 18:54

Csapadékvizek csapdában

Az unió segít elvezetni a csapadékot.

F. K.

 Az önkormányzat sikeres pályázatának köszönhetően Európai Uniós segítséggel oldják meg a Budai Nagy Antal utca csapadékvizeinek elvezetését.

<hirdetesy

A város a munkálatokra 85 millió forint támogatást nyert el az Új Magyarország Fejlesztési Terv egyik régiós programja keretében. A tervekről, a beruházás várható eredményeiről szerdán sajtótájékoztatóval egybekötött nyitórendezvényen ismertetett részleteket a városházán Zatykó János polgármester.

A közbeszerzési eljárás már befejeződött, rövidesen megnevezik a kivitelezőt. A munkálatok várhatóan az év végéig befejeződnek. A kivitelezéshez, az elnyert 85 millió forint mellé a képviselő-testület tagjai legutóbbi – rendkívüli – ülésükön döntöttek a 19 millió forintos önrész vállalásáról.

A beruházás eredménye egy részben nyílt, részben zárt, összefüggő vízelvezető rendszer létrehozása lesz. A befogadó felett egy olyan víz visszatartására és hordalék gyűjtésére alkalmas nyílt szakasz épül ki, amely késlelteti a csapadékvíz levonulását, lehetőséget ad a víz talajba való visszajuttatására. Az utcákon belül szakaszosan épül zárt vízelvezető, vagy magas fenékszinttel építhető betonvályús nyílt rendszer – fedlapos átjáróval.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!