Közélet

2010.05.29. 09:57

A mozdonyfülkében utaztak a kisfiúk

Nagy szervezés előzte meg a tatabányai Tóth Bence és az ácsi Pok Bence kérését. A két kisfiú azt kívánta: hadd vezethessenek mozdonyt.

K. M. H.

 Több elektronikus levelet váltottunk a MÁV-TRAKCIÓ Zrt-vel, végül találtunk egy mozdonyvezetőt és egy járatot, ahol szívesen fogadták Bencééket. Csütörtökön a 13.13-as járattal Tatabányától Tatáig utazhattak a gyerekek.

Izgatottan készültünk mi is a vonatozás napjára, már jóval a járat érkezése előtt kint voltunk az állomáson. A gyerekeket szülők és nagyszülők is elkísérték. Egyiküknek, az ácsi Bencének meglepetés volt a program, csak annyit tudott, hogy felülünk egy járatra. Kezében egy mozdonyokról szóló könyvet szorongatott, még a kedvenc mozdonyát is megmutatta.

Nagymamája, Csere Lászlóné még azt is elárulta, hogy nyolcéves unokája imádja a vonatokat, több fajta van otthon, születésnapjára, és karácsonyra is azt kapott ajándékba. Sőt, még az a játékszerelvény is megvan, amelyikkel még édesanyja is játszott.

– Anyával szoktunk vonatozni Győrbe, ha kell valamit vásárolni – mesélte Pok Bence. Csere Lászlóné nagymama azt is elmesélte, hogy a kisfiú szinte állandóan a mozdonyokról beszél, és gyakran mondogatja, hogy ha majd mozdonyvezető lesz, megvárja őt Ácson az állomáson.

Tóth Bence nagypapájával – ahogyan ő hívja, Bajszossal – gyakran vonatozik fel Budapestre, ott metróznak, majd visszautaznak Tatabányára. Legutóbb a Railjettel utaztak, ez azért tetszett Bencének, mert nagyon gyors. Azt is tudja, hogy hol fut a legsebesebb vonat, Kínában, amelyet ha tehetne, szívesen kipróbálna. A nagypapa a tatai vonatozásra is elkísérte unokáját.

Mikor bemondták a vonatunk érkezését, Pok Bencének is elárultuk a meglepetést. Nagypapája viccesen megjegyezte, hogy akkor inkább ő szállna fel a vonatra, és Bence menjen autóval Tatára.

A vonaton Horváth Gergő, a MÁV-TRAKCIÓ Zrt. munkatársa és Bán Norbert már várta a fiúkat. Mindannyian besétáltunk a mozdonyba, ahol a gyerekek szeme azonnal elkerekedett: mindent számítógép működtet. A vonatablakon még a peronon maradt családtagoknak is integethettek, Bán Norbert egy-egy csokival is kedveskedett a srácoknak, s azonnal felajánlotta a tegeződést.

A Flirt-típusú mozdonnyal körülbelül százhúsz kilométeres sebességgel haladtunk, a fiúk a dudát is meghúzhatták. Arra a kérdésre, hogy melyikük szeretne mozdonyvezető lenni, mindketten azonnal felemelték a kezüket. Búcsúzóul pedig a MÁV-TRAKCIÓ-tól egy-egy játékvonatot kaptak ajándékba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!