Közélet

2010.03.21. 20:02

Keményen odasóz majd a Jobbik-kormány

Ha a Jobbik kormányra jut, újratárgyalja az államadósság fizetését – mondta Tatabányán a vasárnapi választási gyűlésen Vona Gábor pártelnök.

Fenyvesi Károly

 A Jobbik Magyarországért Mozgalom választási nagygyűlést tartott vasárnap délután a Puskin Művelődési Házban. Az előtérben a piros-fehér zöld zászló melletti piros-fehér sávoson felirat hirdette a lehetőséget: Szavazatszámlálók jelentkezése.

Bent a teremben a jelzett kezdési időpontban, öt órakor már minden szék foglalt volt, sőt a falak mellett is sokan álltak – lehettünk mintegy háromszázan. Miközben a hivatásos és alkalmi fotósok próbálgatták az alkalmas szöget a legjobb felvételekhez, a színpad hátsó függönyén korábbi jobbikos események felvételei peregtek.

Mosonmagyaróvár, Győr, Tatabánya

Vona Gábor, a Jobbik miniszterelnök-jelöltje szinte percre pontosan érkezett. Délelőtt Mosonmagyaróvárott, kora délután Győrben járt hasonló fórumon. Most, Tatabányán is nagy taps fogadta.

Elsőként Vágó Sebestyén, a párt Komárom-Esztergom megye 1. választókörzetének országgyűlési képviselő-jelöltje lépett a mikrofonhoz. Rövid bemutatkozása után máris a dolgok sűrűjében voltunk az ezúttal is vitathatatlanul jó szónoknak bizonyult Vona Gábor szavai nyomán.

A jelölt szerint fontos a hagyományok megőrzése

Vágó Sebestyén, a Jobbik Komárom-Esztergom megyei 1. számú választókerületének országgyűlési képviselő-jelöltje rövid bemutatkozása során többek közt elmondta, hogy korábban állattenyésztői végzettséget szerzett. Újabb tanulmányait befejezve szociálpedagógusként kezdett dolgozni. A Jobbik szociális és családügyi kabinetjének ténykedését segíti szakmai ismereteit hasznosítva.

A közélet felé a 2006. évi őszi események után fordult, a következő évben lépett a Jobbik tagjainak sorában. Mindig fontos szerepet játszott életében a hagyományok őrzése. Fontosnak tartja a politikusbűnözők elszámoltatását, a magyar munkások képviseletét a multinacionális cégek érdekeivel szemben, a nemzettudat megerősítését.

Vona: feloldjuk a titkosításokat

A Jobbik miniszterelnök-jelöltje ismét elmondta, hogy a Jobbik-kormány fel fogja számolni a politikusbűnözést, megvalósítja az elszámoltatást.
Be fogják nyújtani a politikusbűnözéssel szembeni, zéró toleranciáról szóló törvénycsomagot. Eltörlik a mentelmi jogot. A politikusok által elkövetett bűncselekményekre dupla büntetést fognak kiszabni, feloldják a titkosításokat, visszahívhatóvá teszik a képviselőket. Kihozzák a börtönből a politikai foglyokat. Megszüntetik a végkielégítéseket, a nemzeti vagyont megkárosító személyekkel szemben tényleges életfogytiglani büntetést tesznek lehetővé.

Feltette a kérdést: – Ha mindezeket ma bevezetnénk, önök szerint hány parlamenti képviselő maradna a jelenlegiek közül? A széksorokból sokan válaszoltak vele együtt. – Egy sem.

A multikat is bevonnák a közteherviselésbe

A továbbiakban Vona Gábor többek közt arról szólt, hogy a Jobbik-kormány a munkahelyteremtés érdekében megszabadítja Magyarországot a felesleges kiadásoktól. Újra fogják tárgyalni az államadósság fizetését, bevonják a közteherviselésbe a külföldi bankokat és a multinacionális cégeket is. A szociális rendszer változásaként közmunkához, szociális kártyához kötik a segélyezést. Az elveszett, elvett hazai és külföldi piacokat visszaszerzik a mezőgazdaságnak, illetve az erre épülő élelmiszer- és feldolgozóiparnak.

A közélet felé a 2006. évi őszi események után fordult, a következő évben lépett a Jobbik tagjainak sorában. Mindig fontos szerepet játszott életében a hagyományok őrzése. Fontosnak tartja a politikusbűnözők elszámoltatását, a magyar munkások képviseletét a multinacionális cégek érdekeivel szemben, a nemzettudat megerősítését. Vágó Sebestyén és Vona Gábor (fotó: Prokl V.) -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!