Közélet

2009.07.13. 21:22

Az SZDSZ elnöke szerint nem tudni, merre haladnak

Dr. Varga Győző, az SZDSZ megyei elnöke a párt vasárnapi, rendkívüli, tisztújító küldöttgyűlésén hozzászólásában egyebek mellett elmondta: rövid, érthető, képviselhető üzeneteket kell küldenünk a választók felé! A harcos és visszatérően kontraproduktív kisebbségvédelmi akciózással hátrébb kell húzódni! Ez ügyben többet és fölöslegesen járt a szánk, mint amennyit cselekedtünk. Ez irányú nyomulásunkat nem díjazták sem a célcsoportok, sem a választók.

Rafael Balázs

– Hogyan élik meg a vidéki szabad demokraták a párton belüli radikális változásokat az új elnök megválasztását követően? - kérdeztük dr. Varga Győzőtől.
– Nagyon sok mindent nem értünk, pedig értenünk kellene. Nemcsak arról van szó, hogy minden ismert név háttérbe szorult, hanem arról is, hogy az új emberekről semmilyen ismereteink nincsenek.

– Kiknek a segítségével jelentek meg az új arcok?
– Először is: nagyon jól tudom, hogy változásokra van szükség. Úgy tapasztalom, hogy a budapestiek „tolták” őket maguk előtt, vannak köztük olyanok, akiket mi, régiek egyáltalán nem ismertünk eddig, nevüket sem hallottuk. Szerintem támogatta őket az a Fodor Gábor is, aki egyre inkább visszavonul, le is mond képviselőségéről.

– Lát-e megoldást a belső viták felszámolására?
– Nem tudom; a legfájóbb, hogy nem szűnt meg a szekértáborosdi. Az elnök új frontot nyitott Kókával szemben, mindenképpen arra akarta rábírni, hogy mondjon le a frakcióvezetésről. A tagság egy részét igen határozottan bántó módon, irritálóan nyilatkozott személyéről, munkájáról.

– Fog ez menni?
– Nem hiszem. Komoly csetepaték várhatók, amelyekre nincs szükségünk. Ezzel magára haragítja a tagság egyharmadát. Kétséges az is, hogy olyan ügyvivői testületet állított össze, akik között teljesen ismeretlen emberek vannak, politikai tapasztalataik kétségesek, nincsenek köztük parlamenti képviselők, senki a korábbi ÜT-ből. Az árkokat nemhogy betemetnénk, hanem azok tovább mélyülnek.

– Ön mit lát kivezető útnak?
– Nem tudom. Nem lehet tudni, hogy merre haladunk, mi történik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!