Közélet

2009.05.01. 17:14

Aknászok is ballagtak

A Péch Antal Műszaki Szakképző Iskola és Gimnázium végzős diákjai utoljára ballagtak a névadójukról elnevezett iskolájuk falai között.

Kiss T. József

  Az összevonások miatt a következő tanév búcsúzó tanulói már hivatalosan minden bizonnyal más nevű tanintézményben éneklik a  bányász himnuszt. Más érdekessége is volt az itt az idei ballagásnak, több mint egy évtized után ismét voltak  aknász technikusok, akik búcsút intettek alma materüknek. A Vértesi Erőmű Zrt. Márkushegyi Bányaüzemének volt, van szüksége erre a  bányászmesterségre és nem állami, hanem saját  finanszirozásban  indítottak OKJ-s két éves képzést ebben a szakmában.

 

Amúgy hat végzős osztály mintegy 150 diákja végez idén ebben az iskolában, kezdi meg vizsgáit hétfőn. Akács Róbert megbízott igazgató ünnepi szavait követően a legjobb tanulmányi eredményeket elérők  részesültek elismerésben, jutalmazásban. A hagyományos, több évtizedes  bányászmúltra  visszatekintő iskolában a szalamander felvonulással ért véget az ünnepség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!