Közélet

2009.03.29. 14:09

Dr. Varga Győző: A Fidesz tisztességtelenül játszik

Dr. Varga Győző, az SZDSZ megyei elnöke szerint személytől függetlenül olyan kormányfőre lenne szükség Magyarországon, aki a szükséges, elkerülhetetlen intézkedéseket, megszorításokat azonnal elkezdené, különben „lassú halálra” ítéljük az országot.

Mudri Anna

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Dr. Varga Győző: Bokros és Surányi elhamarkodottan döntött
[/caption] – Nem egy párttól függő, végrehajtó miniszterelnök kell, hanem egy olyan karakter, akinek határozott elképzelései vannak. Bokros Lajos vagy Surányi György ilyen ember lett volna. Elhamarkodott lépésnek tartom, hogy visszatasították a felkérést. Ráadásul ők nemzetközileg is elismert szakemberek, az IMF és a Világbank is elfogadja őket. A most kiszivárogtatott jelölt, Bajnai Gordon egy fiatal, dinamikus gazdasági szakember – mondta Varga Győző. Azonban hozzátette, az új embernek mindenképpen parlamenti többséget kell szereznie, ehhez azonban nagy pártfegyelemre van szükség a szocialistáknál, akiknél most belső válság van. A fegyelmezett szavazást pedig szerinte nem is az új kormányfő, hanem a határozott pártelnök tudja megteremteni.

– A mi pártunk sincs jó helyzetben. Ahhoz önmagában gyenge az SZDSZ, hogy változtasson, nem lenne jó, ha „leengedett fegyverrel, állva halnánk meg”. A végsőkig a megegyezésben kell gondokodni. Ha ez nem sikerül, az a politikai elit, és elsősorban az MSZP vezetőségének teljes kudarca lenne – vallja a megyei elnök.

Szerinte a Fidesz a válság közben egyre erőteljesebb propagandát folytat, azt sugallja, aki elvállja a miniszetrelnökséget, az jó ember nem lehet. „Kipöckölnek” minden lehetséges jelöltet. – Ezt tisztességtelen játéknak tartom – mondja. A kérdésre, egy előrehozott választásoknál lenne-e esélye az SZDSZ-nek a bekerülésre azt mondta, ha mind a 176 körzetben tudnak jelöltet állítani, akkor parlamenti párt maradhat az SZDSZ.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!