Közélet

2009.03.08. 14:20

Bányászhagyományokra építene a turisztikai egyesület

A megyeszékhely, Szomor, Vértessomló, Várgesztes és Vértesszőlős összefogásával megalakult a közelmúltban a Tatabánya és Környéke Turisztikai Egyesület.

B. B. G.

– Az élen álló választmány öt tagú. Titkárunk Zachar Zoltán, tagok Menoni Gabriella, Lévai Ferenc és dr. Hidas János – tudtuk meg Südi Szabolcs elnöktől.

Felállt az ellenőrző bizottság is Kiss Sándor, Törőcsik Attila, Ódor Zoltán, Vadóc László tagságával, elnöke Ablonczy Dánielné.

– Főként a természeti kincsek és bányászhagyományok témakörben szeretnénk építkezni, de természetesen a turizmusban érdekeltek és tevékenykedők összefogása, szervezése, turisztikai termékfejlesztés, rendezvényszervezés és lebonyolítás, képzések, turisztikai iroda és információs rendszer üzemeltetése is célunk – mondta el a tervekre vonatkozóan Südi Szabolcs.

Az elnök tájékoztatása szerint az egyesület pénzügyi kerete több összetevőből áll. Minden tag tagdíjat és hozzájárulást fizet, ezen kívül a tatabányai önkormányzat még nem ismert mértékű összeget enged át. Emellett pályázati pénzek is rendelkezésre állnak, és egyéb bevételek keletkezhetnek különböző szponzorációs és rendezvénytevékenységekből is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!