Közélet

2009.01.19. 15:43

MSZP: programíró csoportot állítanak fel

Megerősítette a városi küldöttgyűlés Lukács Zoltán az MSZP tatabányai elnöki tisztségében. Helyettese továbbra is Kilián Géza marad. A tisztújító küldöttgyűlésen egy új posztot is létrehoztak: az ügyvezető alelnök Zsidek Ferenc lett a párt helyi szervezetében. Az országos választmányba mostantól Ujházy Emilt delegálták Schvarz Tibor helyére.

Mudri Anna

[caption id="" align="alignleft" width="134"] Lukács Zoltán
[/caption]

Lukács Zoltántól megtudtuk, a küldöttgyűlésen a tervekről is szó esett. A szervezet nyárig szeretné befejezni a teljeskörű jelöltállítást. Vagyis a körzeti, városi lista, országgyűlési képviselői és polgármesteri posztokra jelöltek névsorával nyárra készülnének el, hogy a személyi kérdések után a konkrét programokkal tudjanak foglalkozni. Ehhez egy programíró csoport is feláll Tatabányán. Az elnök elmondta, fontos célkitűzése a szervezetnek, hogy a társadalmi kapcsolatokra helyezzék a hangsúlyt, ezért egy hálózatfejlesztési munkacsoportot is létrehoznak.

– A tagság egyértelműen kifejezte az igényét arra is, hogy a konszenzusos, együttműködő politika kapjon szerepet. Elmondtam, ez nehéz lesz, hiszen most kezdődik majd el a kampányidőszak is. Azonban józannak kell maradnunk, hogy a világgazdasági hatásokat tompíthassuk. Most kiderül majd, hogy ebben a gyökeresen megváltozott helyzetben a politikusok egymáshoz való hozzáállása tud-e változni – mondta el kérdésünkre Lukács Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!