agresszió

2019.07.25. 11:25

Verekedésig fajult a két etei férfi dulakodása, pénzbüntetést kaptak

Dulakodni kezdett a két etei férfi, ami tettlegességig fajult. Pénzbüntetést szabott ki rájuk a bíróság. Az ítélet jogerős.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock.com

A Komáromi Járási Ügyészség július 25-én garázdaság miatt bíróság elé állította azt a két etei férfit, akik július 5-én, Etén az esti órákban összeverekedtek. A tárgyaláson az ügyészség azt kérte, hogy a járásbíróság a bűncselekmény elkövetését beismerő férfiakkal szemben pénzbüntetést szabjon ki. Ahogy azt Dr. Zsirai Veronikától, a megyei főügyészség helyettes sajtószóvivőjétől megtudtuk, a Komáromi Járásbíróság az ügyészség indítványának helyt adott.

A konfliktust kezdeményező, a verekedést sérülés nélkül megúszó fél elsőrendű vádlottként 150 ezer forint, míg az ütéseket elszenvedő, másodrendű vádlottat százezer forint összegű pénzbüntetésre ítélték. Az ítélet jogerős és végrehajtható.

Az ittas férfiak között július 5-én délután fél 7-kor, egy etei ingatlan udvarán dulakodás alakult ki, amelynek során másodrendű vádlott a jobb kezével arcul ütötte az elsőrendű vádlottat. A két agresszor ekkor elhatározta, hogy a konfliktusukat az utcán rendezik le, és az utcán folytatódott a harc: dulakodtak egymással és a másik felé ütöttek.

A kezdeményező fél volt ütőképesebb: ő kétszer is, míg a másik férfi egyszer sem talált be. A pofonok után az ütéseket elszenvedő ember térdre esett, mire a másik verekedő további egy alkalommal, a fején megütötte őt.

A bűncselekmény elkövetése során másodrendű vádlottnak 8 napon belül gyógyuló térdsérülése keletkezett, míg az elsőrendűnek semmilyen. Az utcai erőszakos dulakodása az utcán tartózkodó személyek körében megbotránkozást és riadalmat keltett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában