kórházba szállíttatták

2019.01.20. 11:30

Életet mentettek az esztergom-kertvárosi polgárőrök

A megfagyástól mentették meg azt a férfit akire az eszergomi ipari park környékén, egy erdős területen találtak zavart állapotban.

Kemma.hu

Az esztergom-kertvárosi polgárőrök január 19-én, járőr szolgálatukon egy nehézkesen mozgó, kerékpárját az esztergomi Látóhegyi út mellett toló, 60 év körüli férfira lettek figyelmesek. A polgárőrök félre álltak és megkérdezték, jól van-e. A férfi elmondta, hogy fáj mindene, a kerékpárt sem tudja hajtani, de segítséget nem kért.

A kertvárosi polgárőrök másfél óra elteltével az esztergomi kollégáikkal beszéltek az esetről, de az esztergomiak nem találkoztak a biciklis úrral. Ezért együttes erővel átkutatták a területet, amerre a biciklis esetleg mehetett.

Késő este, 22 óra 50-kor az esztergomi Látóhegyi útról (Suzuki útról) nyíló erdős terület bekötő útjától kb. 10 méterre megtalálták a férfit egy fa mellett, kicsavarodott pózban, eszméletlenül. A Szólongatásra nagy nehezen reagált. Az polgárőrök értesítették a mentőket, akik nagyon hamar a helyszínre értek. A férfit a Vaszary Kolos kórházba szállították.

Nagy László, az Esztergom-Kertvárosi Polgárőr Egyesület elnöke az esethez hozzátette

–A sérültnek nagy szerencséje volt, hogy a két csapat keresni kezdte, mert az útról nem lehetett észre venni és a -3 fokban hamar kihűlt volna.

(Főoldali kép: Shutterstock)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában