Kék hírek

2019.06.26. 14:00

Ők ittak majd vezettek, a rendőrök szondáztattak és büntettek

Amellett, hogy ittak vezetés előtt, három sofőr mindegyike más dologban is hibázott. A rendőrök szabálysértési és büntetőeljárást is indítottak.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

A rendőrség tájékoztatása szerint egy nap alatt három ittas vezetőt is elcsíptek a rendőrök megyénk útjain. Az Esztergomi Rendőrkapitányságra június 25-én este bejelentés érkezett, hogy Esztergomban, a Bánfi-Lukács úton egy defektes jármű áll, amelyben egy férfi a kormányra borulva ül. A rendőrök a helyszínre érve megállapították, hogy a személygépkocsi jobb oldali első és hátsó gumiabroncsa meg van sérülve és le van eresztve, és az elakadásjelző működik.

Amikor a járőrök a helyszínre értek, a 84 éves sofőr az autó mellett, az útpadkán ült. Iratok nem voltak nála, azt elmondása szerint otthon felejtette. Kiderült, hogy a férfi korábban közlekedése során nekihajtott az útpadkának, ekkor sérült meg a jármű gumija. A sofőrrel szemben a rendőrök alkoholszondát alkalmaztak, ami pozitív lett, ezért mintavételre előállították.

A helyi járőrök Tatabányán állítottak meg egy személygépkocsival közlekedő férfit június 25-én este. Iratainak ellenőrzésekor kiderült, hogy a sofőr nem rendelkezik jogosítvánnyal. Az egyenruhások alkoholszondát alkalmaztak a 27 éves férfival szemben, ami pozitív lett, ezért előállították a Tatabányai Rendőrkapitányságra. A sofőr ellen engedély nélküli vezetés miatt szabálysértési-, járművezetés ittas állapotban vétség elkövetése miatt pedig büntetőeljárás indult.

Ugyanezen a napon Oroszlányban intézkedtek a járőrök egy ittas járművezetővel szemben, aki anyagi káros balesetet okozott. A 37 éves sofőr egy parkoló gépkocsinak hajtott neki. Az egyenruhásoknak a férfi elmondta, hogy vezetői engedéllyel nem rendelkezik, valamint azt is, hogy éppen a kocsmából érkezett haza, ahol szeszes italt fogyasztott.

Állítását a vele szemben alkalmazott alkoholszonda igazolta, az ugyanis pozitív lett. A férfit előállították az Oroszlányi Rendőrkapitányságra, ahol az engedély nélküli vezetés és a baleset okozása miatt szabálysértési- az ittas járművezetés miatt pedig büntetőeljárást indítottak vele szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!