csoportos elkövetők

2019.10.11. 13:43

Letartóztatták az esztergomi háromfős rabló társaságot

A bíróság az ügyészség indítványának helyet adva egy hónapra letartóztatta az Esztergomban két férfit kifosztó háromfős társaság tagjait.

Kemma.hu

Forrás: Police.hu

Az Esztergomi Járási Ügyészség a csoportosan elkövetett rablás bűntette miatt indult ügyben indítványt tett két férfi és egy nő letartóztatására, akik hajnalban két férfitől vették el erőszakkal a pénzüket. A bíróság a gyanúsítottak letartóztatását egy hónapra elrendelte.

Dr, Horváth Sándortól, a megyei ügyészség helyettes sajtószóvivőjétől megtudtuk, hogy az ügyészség indítványozta a három elkövető letartóztatásának elrendelését, mert megalapozottan feltehető, hogy a bizonyítást veszélyeztetnék, valamint a büntetőeljárásban elérhetetlenné válnának.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk sértettek október 8-án az esztergomi sörözőben ismerkedtek meg az elkövetőkkel, akik a két férfi bizalmába férkőztek, észrevették, hogy az egyik férfi nagyobb mennyiségű készpénzt tart magánál.

A három fős társaság és a két férfi a sörözőből egy másik bárba mentek, ahol tovább folytatták az italozást, végül éjfél után a sértettek elköszöntek, és a bárból elindultak. Az elkövetők ekkor elhatározták, hogy a férfi pénzét megszerzik. A két férfi gyanúsított kissé lemaradt, hogy a sértettek ne vegyék őket észre, mialatt a nő utolérte sértett férfiakt, akiknek szexuális kapcsolatra ajánlkozott.

A helyszínen megjelent a nő két társa, akik színleg számonkérték, hogy miért ölelgették a nőt. Az egyik férfi ököllel többször megütötte az egyik férfit, a földre rántva is bántalmazta, miközben a nő kivett a nadrágja zsebéből 200 ezer forintot. A földre rántott férfi a másik zsebében tárolt 93 ezer forintját kivette és a szájába tette, hogy ezzel megakadályozza annak elvételét, de a nő a sértett szájából is megpróbálta kitépni a pénzt. Ezután a nő is bántalmazta a földön fekvő férfit.

Mindez idő alatt a nő másik férfi társa a másik sértettet a földre nyomta, ott lefogta, és a sértett nadrágja zsebéből kivette a 340 ezer forint értékű mobiltelefonját.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában