jegy nélkül utazott

2019.08.06. 17:30

Kételkedik a bíróság a kalauzverő szlovák férfi épelméjűségében

Bíróság elé került a férfi, aki megütötte a vonaton a kalauzt Tatánál. A bíróság szakértő kirendelését tartja indokoltnak az ügyben.

F. M.

Vádat emelet az ügyészség az ittas férfi ellen, akit a tatabányai a vasútállomáson bántalmazott egy jegyellenőrt, aki őt leszállította a vonatról.

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

A Tatai Járási Ügyészség gyorsított eljárásban bíróság elé állította azt a szlovák állampolgárságú férfit, aki augusztus 3-án megtámadott egy jegyellenőrt a Győrből Budapest felé tartó vonaton, és ezért ellene közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettének elkövetése miatt indult büntetőeljárás.

Dr. Horváth Sándor, a megyei főügyészség helyettes szóvivője a Kemma.hu-nak elmondta: a Tatai Járásbíróság az augusztus 6-án megtartott tárgyaláson meghallgatta a vádlottat és a sértettet, majd az iratokat visszaadta az ügyészségnek. A bíróság szerint további bizonyítékokat kell beszerezni az ügyben. A tárgyaláson ugyanis olyan adatok hangzottak el, amely alapján a vádlott beszámítási képességét kell vizsgálni a bíróság álláspontja szerint. Ehhez szakértői vélemény beszerzésére van szükség. Az ügyészség a tárgyalás végén indítványozta a férfi letartóztatásának elrendelését, amelyet azonban a bíróság elutasított, a végzéssel szemben az ügyészség fellebbezést jelentett be.

A szlovák férfi augusztus 3-án este a Győrből Budapest felé közlekedő gyorsvonaton utazott,azonban menetjegyet nem váltott. A tatai pályaudvart elhagyva a munkáját végző kalauz ellenőrizni szerette volna jegye érvényességét, azonban azzal a férfi nem rendelkezett, ezért a jegyellenőr pénzbírságot szabott ki számára, amit a szabálytalanul közlekedő utas sérelmezett és ezért megütötte. Az ellenőr az ütés következtében megsérült. A bejelentést követően a rendőrök a tettest a vonaton elfogták és a Tatai Rendőrkapitányságra előállították. A BTK szerint az, aki közfeladatot ellátó személyt bántalmaz, egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában