mérges gáz

2019.04.01. 18:25

Gyerekek szenvedtek szén-monoxid mérgezést Kocson

Kocson két gyermek lélegezte be a mérgező gázt. Szüleikkel együtt családi házukban tartózkodtak, amikor elvesztették eszméletüket és összeestek.

Kemma.hu

Forrás: Shuttrerstock.com

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint egy családi házban szivárgott a szén-monoxid, ahol két kisgyerek lélegezte be azt. A szülőknek sikerült kivinni a gyerekeket a friss levegőre, majd jelezték az esetet a 112 -es segélyhívó számon.

A kiérkező komáromi hivatásos tűzoltók a falu önkénteseivel közösen légzőkészülékben felderítették a helyszínt és műszeres méréssel azonosították a jelentős mennyiségű szén-monoxidot. A gázkoncentráció kialakulását egy cserépkályha, vagy egy gázkonvektor is okozhatta, melynek tisztázása a tűzoltók feladata volt.

A tűzoltók mindkét fűtőberendezést egymást követően beüzemelték és mérték a gáz jelenlétét. A mérések során sikerült megállapítani, hogy a cserépkályha hibája okozta a mérgező gáz kiáramlását. Eközben a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították a gyerekeket.

(Főoldali kép: Shutterstock)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!